Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman chce pozvat na Hrad rodinu Češky, která zemřela v Berlíně. Kondolenci neposlal

Autor: bru - 
8. ledna 2017
11:12

Při teroristickém útoku v Berlíně zemřela i Češka Naďa Čižmár, která v Německu dlouhodobě žila a pracovala. Prezident Miloš Zeman rodině zesnulé Češky zatím nekondoloval. Považoval to prý za prázdné gesto. Zmínil ale, že by celou rodinu za čas rád přivítal na Pražském hradě.

Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech zmínil, že útoky z minulého roku jsou nebezpečné hlavně proto, že šlo o organizovaný teror Islámského státu. „Kdyby šlo o individuální útoky, nebylo by to tak nebezpečné, jako když je to organizovaný teroristický útok,“ řekl prezident.

Rodině Nadi Čižmár nekondoloval

Já jsem to považoval za trochu prázdné gesto. Velmi rád bych se s rodinou paní Čižmár potkal. Až ta bolest povolí, tak bych se s nimi setkal. Osobní setkání na Pražském hradě ji snad trošku utěší,“ vzkázal rodině prostřednictvím Blesku prezident s tím, že papírová kondolence nestačí.

Já jsem posílal kondolence všem prezidentům zemí, kde se staly útoky,“ řekl Zeman s tím, že to podle něj ale nestačí. „Útočník z Berlína se potloukal po celé Unii, měl na krku různé trestné činy, ale nikdo ho nevyhostil. Pak se strašně divíme, že dochází k těmto útokům,“ doplnil prezident.

Tunisan Anis Amri najel 19. prosince v Berlíně kamionem do vánočního trhu. Zabil 12 lidí a 50 dalších zranil. Terorista se poté dal na útěk. Den před Vánocemi ho pak zastřelili policisté v Itálii nedaleko Milána.

Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech:
Video  S Prezidentem v Lánech  - Blesk
Video se připravuje ...

Zorka ( 8. ledna 2017 23:24 )

bac-bum-baci Je vidět že jsi vůbec nepochopil podstatu věci!Opravdu škoda.Je mi tě líto že to nechápeš.Já netvrdím že když někoho rozřeže český sadista že je to v pořádku!To v žádném případě není!Také je to obrovská tragedie bolest pro ty pozůstelé,samosřejmě v tom s tebou plně souhlasím.Ale nepřísluší ani tobě ani mě určovat s kterými pozůstalými se náš Prezident na Hradě setká.Je to pouze jeho svobodná vůle a jeho svobodné rozhodnutí.Já to asi těžko ovlivním.Ale myslím si že už se setkal s otcem toho podříznutého chlapce jak ho probodla ta vražedkyně Orlová.A dokonce mu dal i vyznamenání.Tak nemůžeš tvrdit že Prezident tyto lidi opomíjí.Ale také si uvědom že se nemůže jen každý den setkávat s pozůstalími po obětech všech těch vrahů.To už by mu nezbýval vůbec čas na nic jiného.Tak se to snaž pochopit.

dzambulka007 ( 8. ledna 2017 20:15 )

Zeman je jedním z nejchyřejších lidí na světě, zato tvůj fotr neměl *** ségru.

Zorka ( 8. ledna 2017 13:19 )

Asi proto že byla Češka!!!Třeba jen původem!!!Ale Němka nebyla!Víme?bac-bum-báci?Paní bohužel při tom nakupování jak říkáš zemřela,kvůli Islámu!Zemřela ůplně zbytečně!Doma měla malé dítě a manžela!A President také neřekl že jí chce předávat nějaká vyznamenání.Pouze se chce setkat s její rodinou,aby zmírnil jejich bolest!Víme?

pfoto1 ( 8. ledna 2017 12:54 )

Dik za radu, pujdu predsukem

reypal ( 8. ledna 2017 12:48 )

Standartní postup šalamouna.Ode zdi ke zdi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa