Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš hledá člověka, kterému dá Agrofert. Bude veselka s Monikou?

Autor: Mii, Michal Půr Info.cz - 
5. ledna 2017
14:40

Šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš se bude muset kvůli zákonu o střetu zájmu, jinak známému jako lex Babiš, zbavit svého majetku. Očekává se totiž, že poslanci zákon schválí a přehlasují tak veto prezidenta Miloše Zemana. Babiš se proto chce svého majetku zbavit do konce ledna. Udělá tak pravděpodobně skrze svěřeneský fond, uvedl ve čtvrtek web Info.cz.

Svěřenský fond je soubor majetku, který jeho majitel vyčlenil ke zvláštnímu účelu a který spravuje osoba, kterou majitel jmenuje. Obvykle je to někdo z rodiny, ale nemusí být. Původní vlastník ovšem vlastníkem majetku přestává být. Výhodou svěřenských fondů je to, že nad nimi není veřejný dohled a správce se často chová podle toho, jak mu zadá původní majitel.

Babiš o této možnosti přemýšlel a pravděpodobně na ni dojde. Jinak by mohl majetek převést na někoho z rodiny, například tak, že by si konečně vzal matku svých dětí Moniku Babišovou.  „Není to jednoduché řešení, je to taky riziko. Nejsem nejmladší a mám zkušenosti z podnikání, takže vím, že spoléhat se v podnikání na blízké osoby nemusí být zrovna dobrý nápad. Existují spousty příkladů,“ řekl Babiš pro  Info.cz.

Jiné možnosti ale Babiš nemá. K prodeji Agrofertu nejspíš nedojde, jelikož by tak o něj přišel úplně. Možnost dát celé impérium na burzu je zas časově náročné. Agrofert tak nejspíš padne do svěřenského fondu, který bude spravovat někdo z jeho okolí.

anna1234 ( 5. ledna 2017 19:59 )

..celoživotního snažení? To se ale musel sakra snažit, když se z něj stal druhý nejbohatší Čech. Opravdu myslíš, že se na takovou příčku může člověk dostat poctivou snahou?? nebylo to spíš díky divoké privatizaci v devadesátých letech???? Nedělej si iluze, že je Babiš lepší, než ostatní politici.

agfor ( 5. ledna 2017 17:55 )

Bureši, já ti ten Agrofert ohlídám - za pouhých 100 000 Kč měsíčně a za to, že mne nebudeš nutit brát od chudáků podnikatelů účtenky EET.

veselabublinka ( 5. ledna 2017 17:44 )

Stejně pod zem půjde s holou ř.i.t.í!

pomoooc-hori ( 5. ledna 2017 16:25 )

Kašpar vog.ht zase skáče z nicku do nicku.

noacojezase ( 5. ledna 2017 16:23 )

Nepodceňuj se, říká se všelicos.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa