Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Plzeňském kraji vyšachovali vítězné ANO: Křesla poskládaly 4 strany

ANO má problémy v sestavování koalic.
ANO má problémy v sestavování koalic.  (Autor: epa)
Autor: bru/ČTK - 
11. října 2016
10:23

Plzeňský kraj je dalším z regionů, kde připadne vítěznému hnutí ANO s jedenácti mandáty místo v opozici. Na koaliční spolupráci se dohodla druhá ČSSD s devíti mandáty, třetí ODS s osmi křesly, Starostové a Patrioti se čtyřmi a Koalice pro Plzeňský kraj se dvěma mandáty.

Toto spojení umožní těsnou nadpoloviční většinu 23 křesel z 45 míst v zastupitelstvu. Post hejtmana má připadnout ČSSD. Novinářům to dnes na tiskové konferenci řekli lídři stran, které se na koalici dohodly.

Podívejte se na záznam debaty, kterou před volbami natáčel Blesk:

Video  Krajské volby 2016: Záznam debaty s kandidáty z Plzeňského kraje  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Podle Babiše byla opozice pro hnutí ANO v Plzeňském kraji jedinou možností.

Vítěz voleb skončí v opozici

Spolu s ANO skončí v opozici další tři strany, které se do zastupitelstva dostaly – KSČM se šesti křesly, TOP 09 se čtyřmi a koalice SPD a SPO se dvěma mandáty. Koaliční strany se na spolupráci dohodly dnes v noci po pondělních zasedáních krajských předsednictev ČSSD a ODS.

„Nemám zatím novou informaci, my už jdeme vlastní cestou,“ řekl bez dalších podrobností krajský předseda ANO Jan Volný. „Jsme ve fázi, že stále čekáme, byť vnímáme, že naše šance se snižuje, ale nedokážeme s tím asi nic jiného dělat,“ doplnil lídr ANO Miloslav Zeman.

panda82 ( 12. října 2016 16:38 )

Nu ODS se chytá aspoň drápkem, okouká to podá hlášení na ústředí a příště jim ten dar vrátí i s úrokem, ale jak mohou plnit program ANO, s tím vyhráli, a ne nějakou slátaninu 4 stran, nebo si myslí že voliči jsou tupci, akorát příště nepřijdou k urnám, takže to se jim povedlo

dzery ( 11. října 2016 14:41 )

Srandisto

1pravda1 ( 11. října 2016 12:51 )

Přesto volby vyhrál Kdo se fakt přepočítal byl Kalousek a Sobotka a pučisté z Úsvitu a KSČM

1pravda1 ( 11. října 2016 12:37 )

POKUD SE BUDE ANO SPOJOVAT S ODS - TAK VE VOLBÁCH DO SNĚMOVNY NEVYHRAJE. Např. Moravskoslezský kraj - Věřím, že Vondrák-ANO kdysi volil ODS a ze staré známosti je nyní rychle vzal do rady kraje. Je mi z toho zle.... spojení s ODS je cesta do pekel, pokud se bude předpokládat že ANO bude vládnout s ODS i ve vládě, tak ANO ztratí spousty voličů, hodně lidí už má politiky a politiků ODS po krk!!! Na ODS by tak zůstávalo školství, doprava a rozvoj regionu. - a co dělali za Tošenovského? Tato koalice je pro mě velkým zklamáním!!! A TO ODS DOSTALA V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI NEJMÉNĚ HLASŮ! Totéž je když se ČSSD spojuje s ODS. Pokračujte tak dále, a nakonec vyhraje volby Okamura se svojí přímou demokracií, odvolatelnosti politiků a jejich hmotnou odpovědností.

hejhej ( 11. října 2016 11:20 )

Volební zákon musel vymyslet idiot. Pokud strana vyhrála , měla by sestavovat koalici a v případě neúspěchu - druhá nejsilnější strana. To, co předvádějí v Plzni, je jasný signál pro volby do PS - podvodníky nevolit"""

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa