Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš má konečně náměstka pro rozpočet. O státní kasu se bude starat Pavelek

Autor: ČTK, kal - 
29. září 2016
10:35

Novým náměstkem ministerstva financí pro rozpočet se od října stane Petr Pavelek (40). V tiskové zprávě to uvedlo ministerstvo financí, které vede Andrej Babiš (ANO). Místo náměstka bylo od jara neobsazeno. Do té doby funkci zastával Jan Gregor, který odešel k Evropskému účetnímu dvoru.

Pavelek působí na ministerstvu financí od roku 2010 jako ředitel odboru řízení státního dluhu a finančního majetku. Mezi jeho hlavní priority ve funkci náměstka bude patřit zejména modernizace procesů spojených s řízením veřejných výdajů, implementace legislativy o rozpočtové odpovědnosti a další zefektivňování centrální správy peněžních prostředků a řízení likvidity státu.

Podle serveru Lidovky.cz komise vybrala dva kandidáty, z nichž si měl jednoho ministr Babiš zvolit. Šlo o Pavelka a Karla Tylla, dosavadního ředitele právě pro státní rozpočet. Babiš už byl několik měsíců terčem kritiky za to, že klíčovou pozici nechává neobsazenou, upozornil server.

Na ministerstvu začínal už před 15 lety

Pavelek na MF pracoval už v letech 2001 až 2008 na různých pozicích. Nejprve byl analytikem v oddělení státních cenných papírů, od roku 2003 v samostatném oddělení řízení státního dluhu a od roku 2005 ve funkci vedoucího oddělení financování a řízení portfolia odboru řízení státního dluhu a finančního majetku. Před jmenováním do funkce ředitele tohoto odboru působil od roku 2009 v bankovním sektoru jako projektový manažer a konzultant.

Od roku 2010 Pavelek zastupuje Česko ve Správní radě Rozvojové banky Rady Evropy a letos byl jmenován do Správní rady Evropské investiční banky.

moiaza ( 29. září 2016 11:44 )

Zbytečná funkce. O státní kasu se určitě postárají zloději, podvodníci a tuneláři. Ti mají u nás v Havlistánu zelenou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa