Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bělobrádka dopálily sváry o rozpočtu. Nelíbí se mu koaliční ultimáta

Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek
Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek  (Autor: Foto: Ladislav Křivan)
Autor: bru/ČTK - 
29. července 2016
15:54

Posílení bezpečnosti je nutné a při nárůstu opatření je logické i zvýšení rozpočtu, napsal v SMS předseda koaliční KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Reagoval tak na prohlášení ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), který požaduje tři miliardy korun na navýšení počtu policistů a boj proti terorismu. Mrzí mě ale, že si koaliční partneři dávají přes média ultimáta, že z různých důvodů nepodpoří rozpočet, dodal Bělobrádek.

Chovanec svůj požadavek na další finance formuloval na dnešní tiskové konferenci, kde ČSSD představila své priority pro zbytek vládnutí s lidovci a ANO. Předseda vlády a sociální demokracie Bohuslav Sobotka řekl, že kapitola bezpečnosti bude jednou z priorit, podle kterých bude strana posuzovat návrh zákona o státním rozpočtu.

„Mrzí mě, že ANO i ČSSD dávají takováto ultimáta, že nepodpoří z určitých důvodů rozpočet, obzvláště když si to vzkazují přes média,“ napsal Bělobrádek v textové zprávě. Narážel tak zřejmě i na dřívější vyjádření ministra financí Andreje Babiše (ANO). Babiš v červnu DVTV řekl, že ANO bude proti rozpočtu, pokud schodek překročí 60 miliard korun. „Já budu v provizoriu a všichni budou chodit za mnou a já budu rozhodovat a oni budou chodit s čepicí,“ řekl tehdy Babiš.

Posílení bezpečnosti obecně Bělobrádek podporuje. „Je nutné a při nárůstu opatření je logické i zvýšení rozpočtu,“ uvedl. Sobotka zmínil také záměr vyplatit důchodcům jednorázový příspěvek 1200 korun, pokud se bude v příštím roce dařit rozpočtu. „Přidal bych penzistům více, aby se nerozevíraly nůžky s průměrným platem. Musíme si říci, kde na to vezmeme,“ uvedl Bělobrádek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1pravda1 ( 29. července 2016 23:38 )

Bělobrádku jen žvaníš, ale do očí to nikomu neřekneš, chceš být se Sobotkou zadobře. Chovanec chce 3 mld ale ještě ani nevyčerpal téměř dvě miliardy, které mu nedávno dal Babiš na boj s terorismem. Chovanec nejdřív dělá a pak myslí a připravuje, stejně jako u té vypečené policejní deformy.

hejhej ( 29. července 2016 21:54 )

Když přidávají sobě, tak se neptají, kde na to vzít. Policajti ani vojáci nic nezmůžou proti muslimským vrahům.Je zbytečné vydávat další peníze. Lepší by bylo zabezpečit naše hranice. Na proradnou a prolhanou EU se spoléhat nemůžeme, vlastně ani ne na naši vládu. Tahají je k nám pořád.

speaker ( 29. července 2016 17:57 )

ANO,

kukuku ( 29. července 2016 17:46 )

Mě dopálili černop*delníci, když se ves*ali do této vlády. A stejně tak do minulé vlády, která prosadila podvod s církevními restitucemi a možno jmenovat zpětně všechny vlády, které černop*delníci ke konci období zásadně rozese*ou, na čemž tento holobrádek už zdatně pracuje.

buaft ( 29. července 2016 17:16 )

Zvolím ANO.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa