Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Dalíka vydíral hacker. Odsouzený lobbista ho rafinovaně vlákal do pasti policie

Autor: bel, simao - 
8. července 2016
20:45

Lobbista Marek Dalík (41) „vyfasoval“ čtyři roky za nákup pandurů a má zaplatit pokutu čtyři miliony. Může mu jít ku prospěchu, že pomohl policii? V případu, na který upozornil Český rozhlas, totiž pomohl dopadnout hackera, který ho vydíral. Chtěl po Dalíkovi 50 tisíc. V bitcoinech, tedy v posilující internetové měně.

Hacker z Olomoucka se Dalíkovi naboural do e-mailu a hrozil zveřejněním citlivých informací. Ty si cenil na 50 tisíc korun, uvedl Český rozhlas. Peníze žádal počítačový rabiát v tzv. bitcoinech, mezinárodní internetové měně.

Vedle toho však také hacker vydíral dívku kvůli jejím aktům. Ta na pokyn hackera následně opakovaně telefonicky kontaktovala Dalíka. Dalík však právě tuto další oběť zahrnul do svých plánů, jak muže dopadnout. Se ženou se spolčil a lumpa navedli do náruče policie.

Hacker se chytil do léčky

„Marek Dalík předstíral zaslání požadované finanční částky na účet a dívka předstírala výběr částky z účtu a na den 2. 7. 2015 ve 13 hodin si domluvila s obviněným schůzku kvůli předání peněz na Václavském náměstí, kde byl zadržen policií,“ popsala léčku státní zástupkyně Petra Lukášová.

Co vyšetřovatele zarazilo, byla nízká, padesátitisícová částka, o kterou si vyděrač řekl. Vždyť Dalík je znám svým nákladným životním stylem a také podle soudu má za pokus o podvod v kauze Pandur zaplatit dva miliony korun, pokud si nechce místo čtyř let odsedět ve vězení šest.

Hacker se k nabourání Dalíkova účtu přiznal, následně se kál, že hledal jen adrenalin. Oba muži se teď u soudu budou zřejmě potkávat v poutech. Dalík případ odmítl komentovat, poznamenal Český rozhlas.

pepen ( 9. července 2016 07:36 )

Bezpáteřní Sokol-všechny ty zloděje,tuneláře a podvodníky v Česku ze všeho vytáhl!!!On si z toho udělal živnost-má pod palcem všechny soudce v Praze.V Česku se nikdy spravedlnosti nedočkáte-je to odporné v jakém státě žijeme!!!!

maledivy2016 ( 9. července 2016 05:24 )

Dalík je kreten na 2.

russoo ( 9. července 2016 05:15 )

 Tak kolik těch milionů má tedy Dalík zaplatit?Redaktor Plesku v úvodu článku mele něco o čtyřech mega (což je blbost) na následně o dnou mega... kolik to tedy je soudruhu redaktore? 👎

misha46 ( 8. července 2016 22:02 )

Takovou zrůdou se člověk už rodí nebo postupně stává?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa