Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dalík zůstane ve vězení déle, než čekal? Šéf žalobců mu chce zpřísnit trest

Autor: bru/ČTK - 
2. září 2016
14:19

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal dovolání v kauze lobbisty Marka Dalíka. Dovolání zpochybňuje výši uloženého trestu, je prý pod běžnou sazbou pro danou právní kvalifikaci, sdělil dnes ČTK Zemanův mluvčí Petr Malý.

Dalík dostal čtyři roky v kauze související s nákupem vozidel Pandur pro českou armádu, ve čtvrtek nastoupil do vězení.

Na podané dovolání dnes upozornila Česká televize. Mimořádný opravný prostředek směřující k Nejvyššímu soudu podal už dříve také sám Dalík. Městský soud v Praze by nyní měl podněty spolu se spisem předat do Brna.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vagen ( 10. září 2016 11:08 )

odsacka modra banda dalik rittig janousek rozkradla zemi

flec ( 3. září 2016 08:36 )

Kamarádi z lochu, nebojte se mafiána z Prahy ! Dejte Dalouškovi co proto i za nás ! Oškubal nás všechny o naše daně, o stamilióny. A s Topolánkem možná o miliardy.

y1xcvbnm ( 3. září 2016 07:46 )

Myslím si že tam jde dobrovolně s vidinou toho že ho pustí a pak se bude mít dobře , jde tam za jiné a ty mu to oplatí. Snad.

babamotorkarka ( 2. září 2016 23:40 )

Radek Tureček, Moravany : Kdo si objednal letadla v AERO Vodochody za 70 mld, který stály v hangárech a ještě jsme platili každej rok 50 mega za uskladnění. Pak je nacpali Iráčanům zadarmo i se zaškolením. Petr Bohdanecký,Plzeň : Tento st. zástupce je jeden z mála nepokřivených a neúplatných činitelů,kteří se vyskytli za těch 26 let. Jan Cipra, Plzeň : Je to komedie. Za půl roku mu jako najdou nádor na mozku, další půlrok bude ve vězeňské nemocnici a pak ho pustí. Načež se zázračně uzdraví. Janoušek nebo Krejčíř by mohli vyprávět. Akorát Krejčíř měl tu smůlu, že v JAR se s ním nepáraj. Marcela Dadučová, Chomutov : Dalík určitě není nevinný,ale nebyl v těh kšeftech sám. Asi se mu vyplatí držet jazyk za zuby.31.8 ho nechali odcestovat ,aby si zařídil,vše potřebné v cizině( kolem kont atd). A po odpykání si třetiny trestu,ho propustí. Ladislav Osvald, Praha 4 : Obětní beránek ? Jako Libor Novák... Lenka Pátková, Malé Svatoňovice : Nic ve zlém,asi vinný bude,ale kdy se budou soudit i zloději, kteří rozkradli a nechali rozkrást naše hospodářství ? Radek Tureček, Moravany : Topolánek a celá ODS se jen šklebí. Nedotáhnul to do konce, prachy nepřišly, tak tady máš. To Saša je jiná klasa, ten vycucnul 3/4 miliardy za ozvučení bez mrknutí oka. Vlastimil Novotný, Kratonohy :chudak DALIK hlavne aby nezapomel na gold krem,mozna bude slina stacit. Karel Kolajík, Zlín : Ještě tam chybí ten zloděj Topol.. Jiří Koukal,Cheb : Nevěřím že v tom jel sám.Ale politici mají imunitu. Jan Cipra, Plzeň Cyril Jurenka, Miletín : Dalík zřejmě nezná Tyrolské elegie od K.H.Borovského, ve kterých se praví:"Nechoď, Vašku, s pány na led, pán uklouzne, kmán si nohu zláme." Milan Král, Hrádek u Rokycan : A na kolik let zavřou Parkanovou a Sašu Vondru? He? Tady není spravedlnost podle práva. Laďa Mazůrek, UH : Až se za krátkou dobu Dalík vrátí z vězení, bude 100 x horší hajzl, než před ním.

aaobcanka ( 2. září 2016 23:05 )

Vladimír Pařil a my, Bukovany : Sazba je 5 - 10 let, tak proč soudce šel pod na 4 roky ? Zeman má pravdu.

Zobrazit celou diskusi