Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Největší radost z brexitu mají Le Penová a Putin, míní Pospíšil. Co bude s EU?

Autor: val, zst - 
26. června 2016
06:10

Jak se odrazí výsledek britského referenda o vystoupení z EU v mezinárodní politice? Podle europoslance Jiřího Pospíšila (za TOP 09) narostou křídla francouzské nacionalistce Marine Le Penové. A brexit prý nahraje i ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Evropská unie je podle Pospíšila výrazně ohrožena.

„Myslím si, že narostou křídla poslancům paní Le Penové. Ta tady vystupovala často velmi agresivně,“ reagoval z Bruselu pro Blesk.cz Pospíšil. „Víc než Britů bych se bál Francouzů z Národní fronty Marine Le Penové. To je na tom procesu nejsmutnější. Největší radost mají lidé jako paní Le Penová nebo Putin v Rusku – lidé, kteří nejsou demokrati, což mě děsí,“ dodal.

Je tedy reálné, že si Francouzi prosadí stejné referendum jako Britové? „Obávám se, že EU je dnes výrazně ohrožena. Jsou teď dvě varianty: buď se Evropa z této krize poučí a bude dělat reformy – pak je šance, že může přežít –, nebo neudělá nic a bude pokračovat v často nesmyslné integraci. A pak ten dominový efekt bude pokračovat. A je také možné, že je pozdě. Že už ji nelze zachránit,“ řekl europoslanec.

Po vyhlášení výsledků referenda panovala podle něj v Evropském parlamentu smutná nálada. „Melancholie a splín. Brusel včera (ve čtvrtek, pozn. red.) odcházel spát s tím, že průzkumy vypadají, že Británie zůstane. Pro většinu lidí to bylo překvapení, včetně finančníků mezinárodních trhů.“

ČTĚTE VÍCE: Vše o odchodu Velké Británie z EU

schelly ( 27. června 2016 19:54 )

A co je tomuto českému blbečkovi do toho. Odpornej vyčůranej odsáckej ksicht ať tahne k Neumětelům. Taky rozumí všemu student práv z Plzně.

Samo ( 26. června 2016 10:17 )

My nezapomínáme, že jsme Slovani, ale zapomínají to Rusové v čele s Putinem, proto vedou válku na Ukrajině a proto prodávají plyn svým slovanským bratrům, jak je nazývají, výrazně dráž než západní Evropě, konkrétně Němcům.

Samo ( 26. června 2016 09:36 )

Asi nevíte, že největším sponzorem Le Penové je Putinovo Rusko a jinak kdo sleduje Putinovu politiku, jakékoliv oslabení Evropy mu jde náramně vhod, hledá trhliny v EU a ty pak podporuje.

hejhej ( 26. června 2016 08:58 )

Pospíšil opět perlí, podle něho tu, kteří mají "radost" z brexitu nejsou demokraté a ti, co se chovají jako diktátoři, což je EU demokraté jsou ??? Opět si Pospíšil bere do huby Putina, který se k brexitu nevyjádřil na rozdíl od američanů. EU poslanci maji hlavně strach o svá dobře přeplacená koryta.

jana999 ( 26. června 2016 08:55 )

pospíšil je hlupák, který vy se svojí prací neuživil, jen se třese o korýtko v euro

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa