Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Babiš naznačil konec: Jestli neuspěje ve volbách, odejde z politiky

Autor: bud, ČTK - 
21. června 2016
07:30

Pokud se příští rok po volbách do Sněmovny hnutí ANO nedostane do vlády, jeho předseda, nynější vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš by se zcela stáhl z politiky. Vyplývá to z rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny (HN). Podle svých slov by se raději věnoval podnikání.

„Jestli nevyhrajeme a budeme v opozici, tak já v opozici nebudu. To je vyloučeno. Nemohu sedět ve žvanírně, kde si někteří hrají na demokracii,“ řekl deníku. Určitě by z politiky odešel a radši se prý soustředil na podnikání a ve volném čase by cestoval.

Babiš vstoupil do velké politiky po sněmovních volbách v roce 2013, kdy hnutí ANO získalo přes 18,5 procenta hlasů, jen o necelá dvě procenta méně než vítězná ČSSD.

Boj ČSSD a ANO

Nyní průzkumy veřejného mínění zatím hnutí ANO před sociálními demokraty dlouhodobě favorizují. Kdyby parlamentní volby v příštím roce opět dopadly tak, že by mezi ANO a ČSSD nebyl velký rozdíl v poměru hlasů, Babiš by se podle HN znovu nesmířil s menším počtem ministrů. „Současnou koaliční dohodu jsme uzavřeli špatně, byli jsme naivní, dnes bychom se snažili vyjednat lepší dohodu, abychom nebyli ve vládě válcováni tak, jak jsme,“ řekl Babiš. V současné vládě má ČSSD osm křesel, ANO šest a KDU-ČSL tři.

Deník ale upozorňuje, že i přes případné vítězství se Babiš se svými poslanci může ocitnout v opozici. Dopadl tak třeba Jiří Paroubek, který v roce 2010 vyhrál se sociální demokracií volby, ale nikdo s ním nechtěl vládnout. Kabinet tehdy sestavila poražená ODS, připomíná list.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aaobcanka ( 22. června 2016 17:54 )

Už i kdysi seriózní PL (Parlamentní listy) nám blokly účet za pouhé otázky. Proto jsme se ptali, aby nás Jaroslav Vild a Murínovi nezavřeli. Jen hlupák dává takové příkazy. Inteligent se nad otázkami povznese : Nebylo by chybou Šlachty obrátit se na GIBS, tj. na Murína, původně jen vyučeného kamaráda plz. rychlostudenta Chovance ?? Na vysokém postu "nesmíte" být ovlivněni znalostmi ze SŠ nebo VŠ To se pak snadno rozhoduje o věci, "nezatěžují" vás ty znalosti ze škol "Nejlépe" být původně jen vyučený, jako vedoucí policisté: šéf ÚOKFK Vild a GIBS Murín ??? Pí Murínová je st. zástupkyně, mladý Murín u sledovací agentury Víta Bárty VV ?? Přijatým vyučeným "bystroušům" k PČR se dává jen za docházku do škol maturita SŠ, diplom VŠ ?? Vyučený řemeslník/dělník se nenaučí logice, systematice, kompatibilitě, organizaci, koncepčnosti, analytickému myšlení u PČR. Takové vlastnosti si dítě osvojuje od narození od inteligentní rodiny. Vyučený policista potřebné schopnosti nemá, tak používá manipulaci s fakty/důkazy ?? I v "blbém" Turecku musí mít VŠ i prezident. Šéfové nejdůležitějších útvarů, GIBS a ÚOKFK, jsou původně jen vyučení čtyřkaři ze ZŠ ?? Ruku na srdce, vy byste zadali důl. úkol spolužákovi ze ZŠ, čtyřkaři ? Není něco špatně? Chovanec a Sobotka dali Murína a Vilda do GIBS a ÚOKFK ?? Vy, VŠ+SŠ, s klasicky vystudovanými školami (hned po ZŠ), spojte se s min. 50 VŠ+SŠ z NSZ,MSZ,MV,PP a nastolte řád a pořádek ! Takto PČR a SZ "spravedlivě" praktikují zákaz psát na IN ?? Vyučení policisté a SZ diktují médiím, co je a co není etické ? Žijeme v diktatuře vyučených policistů a SZ, jako je Murínovic rodina a J.Vild ? Takže, J.Vilde a Murínovi, nemstěte se, a to ani tajně, skrytým příkazem podřízeným, jak je vaším zvykem. Jistíme se nezávislou i zahraniční TV. Vše monitorujeme. Nemáte jen vy tajnou službu. Stop blokacím pravd v médiích ! Sorry-raději hned,nemáme zájem o účelové stíhání policejně-politicko-mediálně-justiční mafie !

aaobcanka ( 21. června 2016 18:09 )

Nebylo by chybou Šlachty, Ištvana a spol. obrátit se na GIBS, tj. na Murína, původně jen vyučeného kamaráda plzeňského rychlostudenta Chovance ?? Na vysokém postu, např. šéf GIBS Murín, ÚOKFK Vild, komisaři v Praze 10 a 8 na kriminálkách, "nesmíte" být ovlivněni znalostmi ze SŠ nebo VŠ To se pak snadno rozhoduje o věci, "nezatěžují" vás ty znalosti ze škol Takže "nejlépe" být původně jen vyučený, jako jsou mnozí šéfové U PČR: není to případ šéfa GIBS Murína ( pí Murínová je st. zástupkyně, mladý Murín byl u sledovací agentury Víta Bárty VV ? ) nebo ÚOKFK Vilda ?? Přijatým vyučeným "bystroušům" k PČR se tzv. dává jenom za docházku do škol maturita SŠ a diplom VŠ ? Ale vyučený řemeslník, dělník se těžko naučí logice, systematice, kompatibilitě, organizaci, koncepčnosti, analytickému myšlení atd. ve škole. Takové vlastnosti si osvojuje dítě od narození podněty od inteligentní rodiny. Jelikož vyučený policista potřebné schopnosti nemá, používá manipulaci s fakty, důkazy. I v "blbém" Turecku musí mít např. prezident VŠ. V ČR hlava 1 z nejdůležitějších útvarů (GIBS či ÚOKFK) má původně jenom vyučené trojkaře/čtyřkaře ze ZŠ ??? Ruku na srdce, vy byste zadali pro vás závažný úkol svému spolužákovi ze ZŠ, čtyřkaři, jenž se stýkal celé dětství se čtyřkaři ? Není tady něco špatně ? Chovanec a Sobotka posadili Murína a Vilda do GIBS a ÚOKFK ?? Moraváci, VŠ a SŠ s klasicky vystudovanými školami, nikoliv dodatečně (dálkově), začnete si už věřit ? Spojíte se ve skupinu min. 50 osob (se standardně vystudovanými školami ihned po ZŠ, ev. SŠ) z PČR, ze SZ a soudů a vrhnete se do boje s arogantními, neústupnými Pražáky, jako je např. Klaus, Kalousek, Topolánek+Dalík,Vesecká+Langer+Rampula+Grygárek,Nagyová+Nečas, Rittig+skvadra ml.advokátek, Chovanec, Murín, Vild, soudkyně Králová z OS Prahy 1, osvoboditelka 2x Nagyové, kantýnské-brnkla jí Langerová,žena Íčka Langera,ze soudu z Olomouce, atd.?

aaobcanka ( 21. června 2016 17:56 )

Jiří Popelka, Brandýs, a my, borci z Brna a Prahy: Pokud na Novinky.cz nelžou, tak bezpečnostní výbor PSP pro Šlachtu + spol. z Ostravy a Olomouce Bohuš Sobotka o měsíc odložil (účelově?), aby se Šlachta nemohl bránit aktuálně, pak to vyšumí, finta Sobotky - vždy vyčkat ? Váňa, šéf bezpeč.výboru, odjel a mysleli si tak, že to bez něj nepůjde. Jak je to možné ) ,že to jde ? To ale je nestandardní ) ? Co u nás znamená standardní a nestandardní ? Standardní je asi : rušit a prodávat cizincům továrny, hotely, lázně, cukrovary, pivovary, vodárny, plynárny, elektrárny, krámy, pily, výrobu, baráky, pozemky, půdu, rozprodat, co se dá, nevědět, kam se poděly prachy, podepsat církevní restituce, odebírat důchody nejchudším žebrákům, co nemají ani na rohlík, brát povolení k parkování invalidům, udělat od stolu z mrzáků zdravé, uzákonit, aby starší lidé žijící z invalidní penze měli problém s STK a ztratili jedinou možnost, jak se dostat k doktorovi, uzákonit tisícové pokuty za pitomosti atd.atd.. přijímat na kriminálku v Praze 10 a 8 vyučené tzv. tupce, kteří po nástupu k PČR "vystudují" SŠ/VŠ, např. PA polic.akademii, plz.práva, ČZU č.zeměděl.univerzitu jen za zkrácenou docházku pár měsíců místo x roků : je to Jaroslav Vild ÚOKFK - ČZU, Milan Richter starosta Prahy 10 + pak MHMP - ČZU, Murín GIBS - Plzeň ?) ??? Vše tj. standardní a teď koukám jako puk, svolání sněmovního bezpečnostního výboru je nestandardní ?? Jakpakto, vždyť bylo všechno 26 let po revoluci v r.1989 přes ODS/TOP/ČSSD/KDU tak standardní ! A další blbost, vynášení informací Tuhým a Murínem GIBS, to přece taky bylo naprosto standardní, že jo )) ?

joudajoudovy ( 21. června 2016 15:28 )

uz nechte te demagogie a neprotezujte prave zlodeje, kteri pres 20.let vysavali stat. zrejme jste byl vytecnym zakem jiz na ZS a vyucujici si hruzou trhali vlasy, neb jste nepasoval do zadne osnovy. zaverem, neni nic lehkeho, nez navstivit server CT. nakonec to rekl i komous filip: "prisli jsme diskutovat o policii". cimz znepokojeme zduraznil, ze otazky moravce byly mimo misu.

joudajoudovy ( 21. června 2016 13:49 )

placete na spatnem hrobe... s kritikou se obratte na poslance eu parlamentu, neb tito vymysli ptakoviny s pridelovanim dotaci, mimo jine i pro zemedelce v evrope. paklize splnujete podminky, cerpate.... co neni k pochopeni? misto kritiky si na portalu ministerstva prumyslu a obchodu vyhledejte dotace pro modre ptaky, topaky, socany, flaterniky, zelene, komary atd. kdyz metr, tak na vsechny. az nam unie nakaze brambory ve tvaru krychle, babis od vas dostane cocku, ze je prodava.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa