Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman před studenty: Prvním sexem jsem léčil srdce. A Bakalu nechme zavřít

Autor: Jaroslav Šimáček - 
19. května 2016
13:45

Bývalého majitele OKD Zdeňka Bakalu znovu zkritizoval prezident Miloš Zeman. Označil ho za podvodníka, ale tentokrát zašel ještě dál. Studentům ve škole v Hranicích řekl, že Bakalu je za „vytunelování OKD“ třeba zavřít. Vedle toho ale Zeman vzpomínal na první sex, který měl prý v lázních, mluvil o své zkušenosti s marihuanou i „aférce“ se slovenským pivem.  

Miloš Zeman zavítal na Střední průmyslovou školi do Hranic a v zaplněné tělocvičně pořádně zostra komentoval dotaz jednoho ze studentů na dění kolem OKD.

„Domnívám se, že je třeba zavřít Zdeňka Bakalu. Protože po Viktoru Koženém je to podle mého názoru největší podvodník v českém podnikání. On není vůbec podnikatel a já bych to ilustroval cenou akcií. Když byly akcie OKD, resp. NWR uváděny na burzu, měly nominální hodnotu 400 korun, dnes mají hodnotu 15 haléřů. I vy si můžete ze svého stipendia koupit několik akcií OKD, ale nebudou vám vynášet žádné dividendy, naopak, můžete si jimi vytapetovat pokoj a to je tak asi všechno, co s nimi můžete udělat,“ říkal Zeman středoškolákům.

„Já jenom čekám a doufám, že k tomu dojde, dokonce si myslím, že už k tomu došlo, až na Zdeňka Bakalu bude podáno trestní oznámení za vytunelování OKD. Po odchodu Viktora Koženého jsem se domníval, že tuneláři v České republice skončili a vidím, že tady bohužel minimálně ještě jeden zůstal,“ dodal Zeman kriticky. 

OKD podle něj potřebuje těžit dál ve dvou rentabilních dolech - Důl ČSM a Důl ČSA, protože i při současných cenách se dle něj vyplatí v těchto dolech těžit. „Zbývající doly jsou nerentabilní a musíme počítat s tím, že budeme hledat zaměstnání pro propuštěné horníky. Ne vyplácet sociální podpory, ale dát jim důstojnou práci,“ doplnil Zeman. 

Se studenty o pivu, marihuaně i prvním sexu

Prezident od studentů dostal i řadu dotazů na tělo. Nejprve došlo na vzpomínání na Zemanova školní léta. „Když já sám jsem si vybíral, co budu studovat, tak jsem se rozhodl, že budu hajný. Bohužel se mi to nepodařilo,“ říkal Zeman.

Jeden ze studentů se však ptal i na to, v kolika letech měl první slečnu. „Bylo mi sedmnáct, bylo to v Konstantinových lázních, byl jsem tam na léčení srdeční vady a tuto vadu jsem léčil sexuálním stykem,“ říkal Zeman.

Studenti se ptali i na názor ohledně legalizace marihuany. „Já jsem marihuanu zkusil v životě jenom jednou, bylo to asi před 40 lety a vykouřil jsem jednu jedinou cigaretu a ten, kdo mi tu cigaretu dal, říkal: Pusť si k tomu dlouho hrající desku a bude ti dobře,“ zmínil prezident.

„Pustil jsem si k tomu dlouho hrající desku a ta se mi docela líbila. Ale marihuana na mě nezapůsobila ani negativně, ani pozitivně. To znamená ani jsem nezvracel, ani jsem nebyl v rauši. To je moje jediná zkušenost s marihuanou. Pak je druhá zkušenost: moje manželka mi nedávno dala marihuanovou tresť, kterou jsem si mazal bolavý palec. Palec bolí dál,“ dodal ve škole. 

Žáci se ptali i na to, jaké mu chutná pivo. Zmínil dvě značky a také jednu aférku. „Ze zdvořilosti občas ochutnám i nějaké regionální pivo a jednou jsem to nevydržel, to jsem byl premiérem, byl jsem v Popradě na Slovensku, nabídli mi popradské pivo a po zkušenostech mých spolupracovníků, kteří pak setrvali půl hodiny na sanitárním zařízení, jsem řekl, že toto pivo se hodí pouze na čištění zubních protéz,“ prohlásil Zeman.

„Vypukla aféra, jedna z mnohých, které jsem v životě způsobil. Protestoval slovenský ministr zemědělství na speciální tiskové konferenci a příběh skončil happy endem: když jsem před dvěma lety přiletěl do Bratislavy na oficiální návštěvu coby prezident, otevřu na letišti slovenské noviny a na první stránce je oznámení, že se právě začal bourat starý popradský pivovar,“ vzpomínal dál.

Uprchlická krize jako organizovaná invaze muslimů do Evropy

„Každá politická dráha je pokryta mrtvolami těch, kteří ztratili svoji funkci. Moje doporučení zní: Nedávejte se na politiku, dělejte radši něco užitečnějšího,“ říkal dál Zeman studentům.

Ohledně své další prezidentské kandidatury Zeman uvedl, že své rozhodnuté oznámí v březnu 2017 a bude se rozhodovat na základě řad faktorů včetně podpory veřejnosti a zdravotního stavu. „Několikrát jsem řekl, že bych si jako svého ideálního nástupce představoval předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského,“ uvedl Zeman. 

Padl i dotaz na migrační krizi. „Uprchlická krize je pokusem o organizovanou invazi muslimů do Evropy,“ zopakoval Zeman své přesvědčení. „Je potřeba si uvědomit, o jaké uprchlíky se jedná. Jsou to téměř výlučně muslimové, což není nadávka, což je pouze označení příslušnosti k určitému náboženství, k islámu. A základní otázka zní, zda tito uprchlíci jsou nebo nejsou integrovatelní do evropské kultury. Domnívám se, že integrovatelní nejsou,“ uvedl prezident.

Přidal k tomu tři důvody. „Evropská kultura je založena na rovnosti mužů a žen. Když si přečtete korán, zjistíte, že v koránu je jednoznačně vyjádřena nerovnost mužů a žen. Muž má právo ženu bít, to říká jedna ze súr, před soudem svědectví ženy je poloviční oproti svědectví muže atd.,“ zmínil Zeman.

Jako další dva důvody uvedl, že zatímco v Evropě uznáváme rovnost náboženství včetně ateismu, islám preferuje razantním způsobem jediné náboženství , které navíc „ve svých textech vyzývá k vyhlazení nevěřících nebo jejich podrobení formou otroctví“ a také to, že islám preferuje vládu kněží. Jde podle něj o tři základní rozdíly, které brání v integraci islámských migrantů.

„Přejme jim šťastný život v jejich původní domovině, případně pomáhejme těm, kdo byli zasaženi občanskou válkou, ale pomáhejme jim tam, nikoli v Evropě, protože jinak si vytvoříme nová ghetta, která už existují, nové no go zóny, kam se bojí večer i evropští policisté a vytvoříme enklávy sociálního vyloučení, které se nedají asimilovat,“ dodal Zeman.

Na náměstí na Zemana pískali

Po setkání se studenty se vydal na náměstí do Hranic, kde se setkal s tamními občany. Na zaplněném náměstí se tam však ozval i pískot, objevilo se několik červených karet.

Zeman své oponenty vyzval, ať se ho zeptají jako první. „Pokud byste se toho báli, pak jste zbabělci, kteří neumí diskutovat,“ uvedl a z pískání si nic nedělal: „Ten jeden pískot, který tu zazněl, je buď krkavec, nebo havran. Protože pískot je řečí ptáků a normální lidé mluví lidskou řečí.“

„Máte svaté právo na svůj názor, ale máte také povinnost ten názor vyjádřit. Protože červená karta mlčí, transparent (Jdi domů – pozn. Red.) mlčí (...), dovolte mi, abych těm, kdo svoje názory vyjádřili jenom mlčením s červenými kartami, řekl, že jsou zbabělci,“ říkal na konci debaty s občany prezident.

Dočkal se reakce. „Nelíbí se nám, jakým způsobem prezident reprezentuje náš stát. Myslíme si, že hrubiánství, arogance a cynismus nepatří k úřadu prezidenta. Nesouhlasíme s jeho jednáním, které systematicky pošlapává tradici svobody a demokracie a odkazu T. G. Masaryka a Václava Havla. V neposlední řadě jsme zásadně proti vaší zahraniční politice, která směřuje naši zemi na východ, mezi režimy porušující lidská práva,“ četla prohlášení žena s červenou kartou.

„Moje odpověď bude velice stručná: Když čínský prezident přijel do Velké Británie, královna ho povozila ve zlatém kočáře a poté byly uzavřeny významné hospodářské smlouvy mezi Británií a Čínou. Když čínský prezident přijel do Spojených států, na Pensylvania Avenue ve Washingtonu vlály vedle seeb americké aa čínské vlajky a žádný dobytek čínskou vlajku nestrhával. Když přijel Heinz Fischer, můj dobrý přítel, rakouský prezident na návštěvu do Moskvy, také nebyl obviněn, že je agent Kremlu. A totéž nedávno udělal Francois Hollande, francouzský prezident. Takže pokud jde o to směřování naší země na východ, měřme každému stejným metrem. Jinak byste, milá dámo, tvrdila, že Barack Obama, Heinz Fischer, Francoise Hollande a dokonce britská královna, která nedávno v plné svěžesti oslavila 90 let, jsou čínskými a ruskými agenty. A takový nesmysl si jistě nemyslíte ani vy,“ reagoval Zeman.

I na náměstí zmínil Zdeňka Bakalu. Ale další kritiku si tentokrát odpustil. „Protože nejsem v Moravskoslezském kraji, tak si projev proti Zdeňku Bakalovi nechám, až tam přijedu,“ dodal Zeman.

sendrasak ( 19. května 2016 19:52 )

Sex, marihuana a pivo, Zeman jede bomby. Možná to zabere víc než uprchlíci. Nejdůležitější je ovšem zajet do ruských a čínských prde.lí až po ouška

anka ( 19. května 2016 17:12 )

pan Zeman ma problemy s pameti....osobne si nemyslim, ze by to bylo umyslne, jde to jen ruku v ruce s jeho zdravotni kondici....

anka ( 19. května 2016 17:10 )

asi tak....hlavne si zapamatujme, ze kdyz zacnes kourit v 27letech, tak to neskodi zdravi

jikar ( 19. května 2016 17:09 )

Zavřít by měli toho co podepsal s Bakalou smlouvu o prodeji OKD, že Zemane a Sobotko!

lunatic ( 19. května 2016 17:06 )

Rád bych tímto poděkoval i svému klonu -byť se pravda,v názorech rozcházíme

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa