Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslance ve Sněmovně otrávili! Dva skončili po obědě ve špitále, ostatní na záchodě

Autor: Marcel Mihalik - 
5. května 2016
16:43

Ve Sněmovně platí za oběd i 45 Kč, jenže kvůli zdejší šlichtě s netržní cenou jim šlo o zdraví! Poslanci bývají znuděni projevy kolegů, jenže teď byli otráveni skutečně – jídlem! Dva skončili podle informací Blesku ve špitále a sedm s průjmem na WC!

Kuřecí kapsa plněná rajčaty a smažené brambory připravené ve sněmovní kuchyni pořádně prohnaly poslance.

„Skončil jsem v nemocnici. Prodělal jsem gastroenteritidu a kolitidu ze špatného jídla. S kolegy jsme se shodli, že jsme snědli v poslanecké jídelně stejný pokrm,“ potvrdil včera Blesku místopředseda poslaneckého klubu ANO Bronislav Schwarz (49). A kvůli tomu se opírá o hůlku?

„Byl jsem na kapačkách a projevilo se to na ploténkách, takže teď musím chodit s hůlkou,“ tvrdil. Jeho kolega Petr Kořenek (49) z ČSSD dokonce musel na »jipku«. „V kombinaci s dvojitým zápalem plic to nebylo nic příjemného,“ přiznal.

Podle informací Blesku minimálně dalších sedm zákonodárců, včetně exšéfa KSČM Miroslava Grebeníčka (69), sužoval průjem a museli vyhledat sněmovního lékaře.

Kořenek, který dopadl asi nejhůř, předsedá Stálé komisi pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny. „Přijala se některá preventivní opatření, která zintenzivní kontrolu,“ uvedl. Konkrétní být odmítl, prý by »opatření« ztratila účinnost… V červenci se nicméně na kontrolu do Sněmovny chystají hygienici.

Obávaný šéfkuchař Pohlreich by asi nebyl nadšený z toho, jakým způsobem se ve sněmovní kuchyni vaří. „Jídlo, které poslanci nesní, zamrazujeme a pak jim ho ohříváme v mikrovlnných troubách,“ řekla Blesku pod podmínkou anonymity sněmovní servírka. To může být důvodem, proč měli poslanci »zrychlené jednání«.

joudajoudovy ( 6. května 2016 07:38 )

co by pani i damy chteli za 45,-Kc? kvalita se nekde musi projevit.

tgbg ( 5. května 2016 20:17 )

Komunistické pitchusy měli otrávit už dávno.

pomoooc-hori ( 5. května 2016 18:58 )

Kolik si toho vylemtal, ty čuně

pomoooc-hori ( 5. května 2016 18:52 )

Kašpar hasič zase přebral a klonuje

krdasseneda ( 5. května 2016 18:45 )

černá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa