Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš o zákonu „Anti-Babiš“: Vezmu si Moniku a Agrofert bude její

Babiš má se svou partnerkou monikou dvě děti. Nikdy se s ní ale neoženil.
Babiš má se svou partnerkou monikou dvě děti. Nikdy se s ní ale neoženil.  (Autor: Herminapress.cz)
Autor: zst - 
1. března 2016
16:27

Kampaň ČSSD, která hlásá, že stát není firma, si bere šéf hnutí ANO Andrej Babiš osobně. Navíc kvůli opozičnímu návrhu zákona „Anti-Babiš“ o střetu zájmů možná správce státní kasy požádá o ruku svoji dlouholetou partnerku Moniku. Ministr financí na toto téma vtipkoval před novináři ve sněmovně.

Zasahovat do schválení zákona namířeného proti vlastní osobě nehodlá, nahlas ale přiznává, že zvažuje, zda má koalice s ČSSD a lidovci ještě smysl. Šéf státní kasy a hnutí ANO Andrej Babiš by se totiž podle dodatku k zákonu o střetu zájmů musel zbavit svého zemědělského koncernu, stejně jako všichni členové vlády, kteří vlastní v nějaké firmě 40 a více procent.

„Nechci opustit koalici. Jsem akorát v šoku z toho, jak se naši partneři chovají. Napadají ministra dopravy Ťoka za mýto, které chce dát na vládu, a oni mu v tom brání,“ komentoval Babiš poslední rozepře v koalici.

Zákon Anti-Babiš navíc oba koaliční partneři hnutí ANO zvažují podpořit. Což může vést k dalšímu prohlubování propasti mezi stranami. Jednou z variant by pak pro Babiše byl převod firmy na manželku. Jenže tu zatím nemá, i když jeho partnerka Monika používá jeho příjmení.

„Možná požádám svou ženu o ruku, ožením se a potom na ni převedu firmu. Když ona měla o svatbu zájem, tak jsem neměl čas, a teď ona zase nechce. Ale možná jí díky opozici napíši závěť. Uvidíme,“ vtipkoval miliardář.

Opozice chce, aby zákon o střetu zájmů začal platit co nejdříve, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ale naposledy mluvil až o novém funkčním období, které přijde po volbách na podzim 2017.

Babiš se ale nehodlá vzdát tak snadno. Na to, zda nejsou porušována jeho práva, si prý posvítí Babišovi právníci. „Nechápu, proč chce někdo měnit pravidla v průběhu mandátu této vlády, která je navíc úspěšná. Pokud vím, lidé nemají rádi, když se koaliční partneři dohadují. A já si nenechám líbit podrazy, takové okopávání a dělání z nás pitomce, je nepřijatelné,“ uzavřel téma Babiš.

e.44 ( 2. března 2016 12:12 )

Že jseš blbá a na privatizaci jsi nic netrhla, to je tvoje mínus, stejně tak jako to, že ekonomice vůbec nerozumíš a tak tu plkáš blbosti.

1pepan ( 2. března 2016 10:07 )

Babiš se teď prezentuje, jako neprávem osočený zloděj a jako správný zloděj s tím evidentně nemá problém, protože ví, že tenhle zákon nic neřeší, že je směšný. Opozice by musela najít pořádný bič na vládní podnikatele - zloděje aby si získala hlasy, možná jí Babišovo chování byburcuje. Počkejme si.

joudajoudovy ( 2. března 2016 10:06 )

bohuzel, to je ta ubohost, kterou se cast ceskeho naroda prezentuje, a proto cssd, ods, top a komousi mohou rozeznivat strunu zavisti. obcan se nadurdi, zbrunatni a svuj volebni hlas da smecce zlodeju, kteri nam 25.let matlaji med okolo ust. a po volbach? obcan zavistivec si stezuje, ze byl oklaman a oni (1/4 stoletnici) si vesele pasinkuji dal. proto, mozek je k pouzivani a rozlisovaci schopnost patri mezi pudy k sebezachove. je to smutne, ale vemte si priklad z migrantu, jak se nasilim hlasi o blahobyt.

1pravda1 ( 2. března 2016 09:52 )

Největší hrobař ekonomiky byl Klaus, který privatizoval co se dalo, a vůbec ho nezajímalo komu, kdo měl peníze v socialismu na to, aby si koupil velkou firmu? Nikdo, takže se jelo v nenávratných úvěrech, prodeji majetku do zahraničí. Politici byli upláceni anonymními akciemi a tunelovalo se ve velkém, prostě se zhaslo. Zákon o přiznání majetku a příjmu byl pro něho a jeho ODS ten největší vtip

joudajoudovy ( 2. března 2016 09:51 )

kdyz cssd, ods, top, flaternici i komusi nechteji pruhledne podnikani, at se p.babis zaridi, dle jejich praxe. oni to jiz delaji 1/4 stoleti. proc by p.babis mel byt vyjimkou, kdyz oni o to nestoji? ja mu fandim a koblihu ke snidaji si s radosti koupim.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa