Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarádka Bobošíkové a Konvičky: „Sluníčkáři na nás plivou a házejí vajíčka“

Autor: zst - 
15. února 2016
15:59

Jsme pro ně fašisté a plivou na nás, tvrdí o stoupencích uprchlíků místopředsedkyně Bloku proti islámu Jana Volfová. S Martinem Konvičkou se prý seznámila už před čtyřmi lety, kdy společně se svou tehdejší souputnicí Janou Bobošíkovou navštívila jeho přednášku. Teď sama varuje před invazní armádou běženců, která je podle ní před branami. Rozhovor přinesl Týden.

Ještě v dobách, kdy působila v ČSSD, bývala věrnou zastánkyní Miloše Zemana, pak se přidala na stranu Jany Bobošíkové. Po volebním neúspěchu se stala místopředsedkyní Bloku proti islámu a po boku Martina Konvičky varuje před muslimy a s vlajkou přeškrtnuté mešity pochoduje na demonstracích.

Přestože její dědeček zemřel v koncentračním táboře, Volfové výroky předsedy Martina Konvičky o namletí lidí do masokostní moučky příliš nevadí. Prý jde o slova vytržená z kontextu. „V životě jsem od něho žádný takový výraz neslyšela. Nevím, jestli to kdy vůbec řekl,“ prohlásila pro Týden.

„Spíš jsem od něho poslouchala věty na obranu slabších. Je to s ním přesně obráceně, než se mu vyčítá,“ myslí si Volfová. Nenávist podle ní nešíří Blok proti islámu, ale spíše podporovatelé uprchlíků. „Když jdu třeba na demonstraci, přijdou a plivnou po mně a řvou, že my jsme fašisti. Házejí po mně i vajíčka,“ popisuje.

Přichází invazní armáda

Vietnamci a Ukrajinci, kterých žijí v Česku statisíce, Volfové podle jejích slov nevadí. „Ale co přichází teď, to je invazní armáda. Už před dvěma lety jsem mluvila o tom, že nám Evropská unie může dát kvóty. Řekla jsem to ve známém spotu s burkou, kvůli němuž se mi všichni smáli,“ vysvětluje Volfová, proč odpor nesměřuje ke všem přistěhovalcům paušálně. Spot s burkou je na internetu stále dostupný: Volfovou prý v jejích protiislámských a protiuprchlických aktivitách podporuje i její otec, přestože sám odešel v roce 1967 do Švédska. Jeho rodina se tam prý ale začlenila a bratr Volfové si pro vysvědčení chodil do kostela, přestože rodina nebyla věřící.

Spolupráce s Okamurou? Průjem a divné řeči

Pan Okamura toho říká tolik a často tak divně,“ vysvětluje Volfová, proč nepřichází v úvahu spolupráce s předsedou Svobody a přímé demokracie. I proto Blok spolupracuje raději s Úsvitem. Odpor k Okamurovi dokumentuje Volfová zážitky z jedné jeho přednášky.

„Pronesl, že podali návrh na vyslovení nedůvěry vládě a že všichni poslanci hlasovali proti němu, jenom jeho poslanci ne. Tak jsem se ho zeptala, proč on sám pro ten návrh nehlasoval. A on mi tehdy odpověděl, že měl strašný průjem a musel honem utéct. Dál k tomu nemám co říct, jenom se směju,“ popisuje bývalá spolupracovnice Jany Bobošíkové.

Blok proti islámu je jen spolek. Jako včelaři

Volfová odmítá, že by byla politickou přeběhlicí. Po své účasti v ČSSD putovala k Nezávislým demokratům Vladimíra Železného. V roce 2007 si založila vlastní Stranu důstojného života, o čtyři roky později stanula ve vedení Suverenity Jany Bobošíkové, po přejmenování se stala předsedkyní České suverenity. Blok proti islámu je pro Volfovou pouhým spolkem.

Je to normální spolek, ve kterém jsou členové všech možných politických stran. Od komunistů přes sociální demokraty až po členy ODS a svobodné,“ tvrdí Volfová. Podle ní jde o stejný spolek, jako jsou třeba holubáři nebo včelaři.

hejhej ( 16. února 2016 14:46 )

Ti, co chtějí islamizovat Evropu, potažmo Českou republiku a jsou zastánci násilniké muslimské ideologie by měli držet huby a každý si vzít k sobě nějakou zakuklenou muslimskou rodinu a živit ji. Je mi jedno, jestli jde o Konvičku nebo Vofovou, ale říkají pravdu. Muslimská invaze není o útěku před válkou, ale o obsazení a prosazení jejích odporné mohamedovy "víry", kdy vraždí, znásilňují, ponižují ženy, kradou ve jménu Alláha. Vesměs jde o primitivy, svým chováním odpovídající minimálně 400 let zpátky.

zvostra ( 15. února 2016 21:10 )

Popravdě, kdo z obyčejnýho lidu by tam zůstal a kde, dej si video. http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/144628-podivejte-se-na-video-o-syrii-nez-bude-smazano-to-by-u z-dneska-neproslo-vola-exministr-vnitra/ Šéf Kremlu by jim měl poskytnout kus pozemku než bombardovat nemocnice. Víc netrefili. Evropa by měla klid, nemuseli by uprchlíci po móři a je to za rohem.

zostra ( 15. února 2016 17:54 )

Tvý starosti na naše hlavy.

zostra ( 15. února 2016 17:50 )

Kdo to je?????? http://zpravy.idnes.cz/summit-v4-praha-2016-0z4-/domaci.aspx?c=A160215_064504_domaci_hro

zostra ( 15. února 2016 17:47 )

http://zpravy.idnes.cz/cesko-prijme-uprchliky-podle-kvot-drv-/domaci.aspx?c=A160215_121113_domaci_ry ch

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa