Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman: Norská sociálka jsou gangsteři. Unáší děti, musíme přitvrdit

Autor: Jaroslav Šimáček - 
17. ledna 2016
11:05

Po Evě Michalákové má Česko další podivný případ odebrání dítěte norskou sociálkou, tentokrát jde dokonce o 9měsíčního kojence. Miloš Zeman se nad praktikami Barnevernetu pozastavil i v 5. díle pořadu S prezidentem v Lánech. Norskou sociálku označil za gangstery, kteří unášejí děti.

V sobotu prošel Prahou protestní průvod proti norské sociálce Barnevernet. Nemilosrdné kritice ji přitom podrobuje i prezident Zeman. V jednom z předchozích dílů pořadu S prezidentem v Lánech ji přirovnal dokonce k nacistické organizaci Lebensborn, odebírající děti a přetvářející je do árijského ideálu. 

„On je to v podstatě únos dětí, druh gangsterismu,“ komentoval Zeman počínání Barnevernetu v 5. dílu pořadu S prezidentem v Lánech. Únos dětí označil za nejodpornější gangsterský čin. 

Českem přitom nyní hýbe po Evě Michalákové další norská kauza české maminky – a jde o pořádně kontroverzní záležitost, kdy Češce a jejímu norskému partnerovi odebrali 9měsíční holčičku s nemocnými ledvinami. 

Proč? Norská sociálka s vysvětlením mlčí, na vině však patrně byla stížnost rodičů na postupy zdravotníků v nemocnici, která se o holčičku starala. Právě jedna ze zdravotních sester rodiče nahlásila. Této verzi odpovídá i to, že Barnevernet jako svědky ke kauze předvolal dva doktory a dvě zdravotní sestry. 

Zeman: Je třeba přitvrdit 

„Byly tady pokusy posílat protestní nóty a podobně. Tyto pokusy selhaly. Takže musíme přitvrdit,“ uvedl Miloš Zeman. „Zatím vláda pouze nabízí paní Michalákové a teď zřejmě i další mamince právní pomoc, což si myslím, že je nedostatečné,“ míní prezident.  

Vláda podle něj může protestovat u agentur OSN, navrhovat rezoluce u Rady Evropy. „Pak by se dalo uvažovat ještě o dalším kroku. Odvolat našeho velvyslance v Norsku na konzultace,“ pokračoval Zeman. 

„Barnevernet je takový stát ve státě a každá organizace, která nad sebou nemá kontrolu, si dělá co chce a postupně degeneruje,“ dodal. 

V Norsku odebrali české matce devítiměsíční nemocnou holčičku. V Norsku odebrali české matce devítiměsíční nemocnou holčičku. | Twitter

Norskou diplomatku nepozve ani na setkání s velvyslanci 

Stoupající kritika norského Barnevernetu přitom měla dopad i na mezinárodní vztahy mezi Českem a Norskem. Prezident Zeman přistoupil k jisté osobní mstě, když na Hrad ve sváteční den 28. října nepozval norskou velvyslankyni v ČR Siri Ellen Sletner, která se tak dostala na seznam lidí, jenž mají na Pražském hradě dveře zavřené. 

„Příště nebude pozvána ani na setkání prezidenta s velvyslanci,“ prozradil Zeman, že situaci ještě zostří. „Já jsem vždycky vynikal v podpoře důrazných akcí a nikoli akcí, které nemají příslušný dopad a nikdo si jich ani nevšimne,“ dodal. 

Norskému králi Haraldovi V. také Zeman adresoval dopis, ve kterém ho v červnu loňského roku upozorňoval na problematiku odebírání dětí a její dopad na česko-norské vztahy. 

Zeman v pořadu hovořil jak o Norské kauze, tak o problémech v Sýrii, pančovaném medu, uprchlických útocích, rozsudku nad Petrem Kramným či hornických platech 

Na celý záznam se můžete podívat ZDE. 

Video S prezidentem v Lánech - Norsko - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

rumungro ( 18. ledna 2016 12:26 )

No tak jim Zemane vyhlaš válku za to,že se česky matky nesmí chovat v Norsku tak,jako v česku.Napřed si ale zjisti,proč do Norska jezdí spousty tkz. ekonomických rodičů z mnoha jiných států.

tgbg ( 18. ledna 2016 08:23 )

Pana Zemana jsem dřív nemusel. Teď už ho nemusím vůbec. Jenom lže a žvaní. Jezdí oslavovat do Ruska s ruskými fašisty, kteří jsou úplně stejní jako Hitler.

zrustePN ( 17. ledna 2016 21:50 )

Norsko má jen cca 4,5 mil. obyvatel. Jsou to tzv. fašisti, přidali se k Hitlerovi. Norské a severské země účelově prodlužují zadržování dětí u pěstounů, aby děti zapomněly na biologické rodiče. Pak i lidi začnou na IN psát nesmysly typu : "Už je dítě u pěstounů dlouho, už jej nevracejte zpět." Ale neuvědomí si, že také mohou na základě lživého udání třeba sousedky přijít o dítě ! Norsko a ost. seveřané prý odebírají děti na základě lživých udání od závistivých sousedů, kolegů z práce apod. Žili tam naši příbuzní. Např. Norsko se potýká s incesty prý prakticky v každé rodině. Je jich zoufale málo na tzv. oživení krve. Jsou prý zčásti degenerovaní, rodí se postižené děti souložením mezi příbuznými. Kradou proto bílé, zdravé děti z kultivovaných rodin, nejlépe polské, české, slovenské, ruské, ukrajinské, litevské atd. Ze západních států (BRD, Fr, Rak., Švýc. atd.) si netroufnou, těch se bojí.

e.44 ( 17. ledna 2016 13:54 )

Má prd a ne koule. Moc dobře ví, že takhle se s tím nedá udělat vůbec nic, jelikož od Norska to rozhodně není výmluva, naopak je to dost neochotné přiznání faktu, že ve svojí zhoubný pýše vydalo zákony na jejichž základě vzniknul nepostižitelný moloch obchodující s dětmi, nad kterým nemá Norsko vůbec žádnou moc. Tudíž od Zemana, a vlastně od každého, kdo se tváří že se to snaží řešit přes Norsko, jde jenom o čirý ubohý trapný populismus za účelem získání bodů k dalším volbám.

severnik ( 17. ledna 2016 12:18 )

Eva Michalakova uplna psychopatka!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa