Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kafíčko s Kmoníčkem: Co chtěla Zemanova fanynka z Albertova na VIP schůzce?

Autor: Vera Renovica - 
8. prosince 2015
17:47

Znáte ji jako nejvášnivější fanynku prezidenta Miloše Zemana. Dokonce na jeho podporu organizovala manifestaci na pražském Albertově 17. listopadu. Jelena Vičanová je však opředená tajemstvím. Kde pracuje, nechtěl prozradit ani šéf hradního zahraničního odboru Hynek Kmoníček, ke kterému zašla »na kafe«…

Vičanová se dnes schůzkou s důležitým hradním úředníkem pochlubila na sociální síti Facebook. „Tahle fotografie bude patřit beze sporu k těm nejcennějším ve sbírce. Příjemné ranní setkání s živou legendou české diplomacie panem Hynkem Kmoníčkem,“ napsala ke snímku.

Dále setkání nekomentovala. Kmoníček Blesku řekl, že sličná dáma na Hrad jela, aby se informovala o možnostech podnikání v Iráku. „Pochopil jsem, že to byla konzultace k možným obchodním aktivitám v rámci proexportní nebo ekonomické diplomacie,“ řekl a dodal, že jsou pro něho jako pro bývalého profesního diplomata s mnohými zkušenostmi a kontakty tyto otázky obvyklé.

Nechtěl ale prozradit, za jakou firmu s ním Zemanova obdivovatelka jednala, respektive tvrdil, že to neví. Trval na tom, že se na patnáctiminutovou schůzku objednala jako soukromá osoba. Dokonce prý ani neřešil, že právě ona organizovala prozemanovskou akci, a odmítl, že by kvůli tomu měla jakoukoliv přednost. Zavolala na jeho sekretariát a po několika týdnech si na ni našel čas v diáři. Tvrdí, že stejnou možnost má u něho kdokoliv jiný. „Lidé si platí daně, tudíž mají nárok na přístup ke státnímu úřadu. A vzhledem k tomu, že tato konzultace byla specifická tím, že jsem znal osoby, na které se paní Vičanová chtěla zeptat, tak jsem neviděl žádného důvodu, proč nesdílet své zkušenosti,“ vysvětlil pouze.

Pětatřicetiletá Vičanová pocházející z česko-ruské rodiny přitom své zaměstnání tají, a když s Bleskem konzultovala možnost rozhovoru, který nakonec zrušila, napsala: „Jsem ochotna mluvit o čemkoliv, jen se nebudu vyjadřovat k mému osobnímu životu. Jsem soukromá osoba a moje soukromí nemusí nikoho zajímat.“ Myslela tím mimo jiné i svoji kariéru. Časopis Týden poté uvedl, že pracuje pro firmu, která obchoduje se zahraničím, mimo jiné Ruskem, aniž by uvedl název podniku.

vi3ol ( 9. prosince 2015 11:05 )

Který agent se kdy přiznal ke své "práci" dobrovolně?? .. někteří ve svých pamětech.. a většinou posmrtně byly vydány.. V.K.laus je má už určitě sepsaný, hradnímu ožralovi je sestavuje jeho chcípáček.. tahle možná jenom žádá post velvyslankyně v Iráku..to na Slovensku je do smrti obsazené..

funebrak ( 9. prosince 2015 04:18 )

Tenhle lempl Kmoníčků - jeden z vykladačů té správné pravdy. Asi jako génius Laudát a husopaska Němcová.

eliska963852 ( 8. prosince 2015 19:37 )

Viděla jsem ji v Máte slovo, ta ženská se tam chovala jako trhovkyně,je šílená.

spitfire68 ( 8. prosince 2015 18:28 )

jo, to je ta afektovaná ruska, co by chtěla připojit Česko ke Kremlu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa