Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krouží kolem mě smrt, tvrdí Babiš. Kvůli hazardu požádal o policejní ochranku

Autor: val - 
4. prosince 2015
14:50

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) po lavírování předchozích týdnů nakonec požádal o trvalou policejní ochranku. Tvrdí, že se v minulých dnech objevily informace o tom, že mu někdo usiluje o život. Informovalo o tom Právo. Babiš to pro Blesk.cz potvrdil a dodal, že o ochrance musí rozhodnout vláda. 

„Požádal jsem o policejní ochranku. Z prostředí hazardu se kvůli jeho regulaci objevily čerstvé informace, že mi někdo znovu usiluje o život,“ řekl Babiš Právu. Ministr financí dlouhodobě požaduje přísnější regulaci hazardu.

Babiš si platí soukromou ochranku, rozhodl se ale požádat i o bodyguardy placené státem. Podle něj mají totiž větší možnosti. „Samozřejmě záleží na tom, jestli to příští týden schválí vláda. Pokud ano, mohl bych mít stejný režim jako ministr zahraničí nebo spravedlnosti,“ dodal. 

O ochranu může sice požádat ministra vnitra jakýkoli občan, Babiš to však podle deníku chce řešit změnou usnesení vlády, tak aby se ministr financí dostal na seznam chráněných ústavních činitelů. V současnosti má na policejní ochranku ze zákona nárok prezident, premiér, šéfové parlamentních komor a ministři vnitra, spravedlnosti a zahraničí.

Babiš žádal o policejní ochranku už před měsícem. Tehdy argumentoval tím, že po něm jde kvůli hazardu albánská mafie a už čtyřikrát mu šlo o život. Po jednání s policejním prezidentem Tomášem Tuhým ale řekl, že si počká, až na ochranku bude mít nárok ze zákona.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

majojo ( 5. prosince 2015 13:12 )

Ano, Andrejko, krouží, ale ne kvůli tvým hrdinským postojům, ale kvůli těm svinstvům, co jsi provedl v minulosti - náhodou nějaký kmotr by se na seznamu nenašel? Tak nekecej a postav se k tomu jako chlap, ne se schovávat za ochranku. P.S. stejně to nevyřeší - a ti tam někde ve stínu tě dostanou. Jo, nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe....

agfor ( 5. prosince 2015 09:16 )

Škoda, že jenom krouží.

frantacizek ( 5. prosince 2015 05:52 )

 to pravděpodobně ta jeho mladá khurva už se ho potřebuje zbavit, ale ještě bych se zeptal Landy, jestli to není někdo z ISIS. Měl si najmout náčelníka Šándora, ten by ukecal každého potenciálního nájemného vraha. Umluvil a uargumentoval by ho k smrti.

tigrusenko ( 4. prosince 2015 17:19 )

Á rudá klika vstává... Ten Váš pokrevní brácha Milouš Ransdorfík je pěkně vyjkutálenej. jako celá KSČ... Jste pro srandu! Víte to? Dobře se nad těmi komunistickými žvásty bavím... Jojo, doba přeje odvážným... a především zlodějům, jako je například Ransdorf a jemu podobní komouši... Více než 2 názory možné nejsou... Howg domluvil jsem. (Soudruzi, to slovo je po Americku..., od indiánů jako typické ukončení hovoru... Vy znáte asi jen ty s bukvičkami (Я бросил вызов...)... Tak se vzdělávejte, soudruzi. Á rudá klika vstává... Ten Váš pokrevní brácha Milouš Ransdorfík je pěkně vyjkutálenej. jako celá KSČ... Jste pro srandu! Víte to? Dobře se nad těmi komunistickými žvásty bavím... Jojo, doba přeje odvážným... a především zlodějům, jako je například Ransdorf a jemu podobní komouši... Více než 2 názory možné nejsou... Howg domluvil jsem. (Soudruzi, to slovo je po Americku..., od indiánů jako typické ukončení hovoru... Vy znáte asi jen ty s bukvičkami (Я бросил вызов...)... Tak se vzdělávejte, soudruzi.

realistaii ( 4. prosince 2015 17:14 )

  Á rudá klika vstává... Ten Váš pokrevní brácha Milouš Ransdorfík je pěkně vyjkutálenej. jako celá KSČ... Jste pro srandu! Víte to? Dobře se nad těmi komunistickými žvásty bavím... Jojo, doba přeje odvážným... a především zlodějům, jako je například Ransdorf a jemu podobní komouši... Více než 2 názory možné nejsou... Howg domluvil jsem. (Soudruzi, to slovo je po Americku..., od indiánů jako typické ukončení hovoru... Vy znáte asi jen ty s bukvičkami (Я бросил вызов...)... Tak se vzdělávejte, soudruzi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa