Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Soud: „Kápo“ Rath rozděloval peníze. Kotta s Pancovou měl na špinavou práci

Autor: val - 
12. listopadu 2015
08:27

Exposlanec David Rath podle soudce Roberta Pacovského působil jako hlava zločinecké organizace ve Středočeském kraji. Petra Kotta a Kateřinu Pancovou, kteří byli spolu s ním obviněni, prý používal pouze na špinavou práci. Soudce to píše v rozsudku, který rozebral server Lidovky.cz.

„Fakticky byl David Rath v roli hejtmana hlavou zločinecké organizace ve Středočeském kraji. On rozhodoval, kolik kdo dostane z úplatků, sám si ostatně uloupl vždy nejvíc. O všech zmanipulovaných zakázkách měl přehled díky Petru a Kateřině Kottovým, kteří za něj dělali špinavou práci,“ citovaly Lidovky.cz z písemného vyhotovení rozsudku.

Už v červenci odsoudil Pacovský bývalého středočeského hejtmana zatím nepravomocně k 8,5 roku vězení. Důvodem byla korupce při zakázkách ve Středočeském kraji.

Rath měl podle rozsudku, který čítá víc než 200 stran, dokonalý přehled o všech zmanipulovaných zakázkách. „Rath byl vždy Kottovými průběžně informován, bylo mu známo, ve prospěch koho je zakázka manipulována, jaký za to bude poskytnut úplatek. Z dokazování také přesvědčivě vyplývá, že to byl právě on, kdo rozhodoval o následném dělení úplatku mezi něj a Kottovy,“ napsal Pacovský do rozsudku.

Video  David Rath po vynesení rozsudku  - Lukáš Červený, Marcel Mihalik
Video se připravuje ...

sedlakovic ( 13. února 2016 16:55 )

tomu lidskému odpadu jménem Davídek jdou i soudy "na ruku!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa