Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf ANO ho nařkl kvůli hazardu. Sobotkův poslanec pak odmítl Babiše poslouchat

Autor: Václav Lang - 
14. října 2015
10:50

Poslanec Ladislav Šincl (ČSSD), kterého ministr financí Andrej Babiš (ANO) nařknul, že je ovlivněn hazardní lobby, demonstrativně opustil jednací sál sněmovny. Bylo to ve chvíli, kdy Babiš přišel, aby poslancům představil návrh státního rozpočtu na příští rok.

„Proč bych ho poslouchal?“ řekl Šincl na místě Blesk.cz krátce poté, co opustil jednací sál Poslanecké sněmovny. Využije prý čas na to, aby si vyřídil jiné záležitosti.

„Návrh ale podpořím. Pan předseda mi pošle esemesku, až se bude hlasovat,“ uvedl. Nakonec dorazil zpátky ještě dříve. 

Co na to říká Babiš? „Nic,“ odpověděl stroze na dotaz Blesk.cz. 

Babiš se neomluví

Šincl také potvrdil, že se bude chtít sejít s místopředsedou KDU-ČSL Janem Bartoškem, kterého rovněž Babiš nařknul z ovlivnění hazardními firmami. Trvá na tom, že bude chtít po Babišovi omluvu, nebo předložení důkazů.

Ministr financí už v úterý odmítl, že by se Šinclovi s Bartoškem omluvil, jakkoli ho k tomu vyzval i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Prý k tomu nemá důvod. Řekl také, že novela hazardního zákona, kterou předložil Bartošek, je stejná jako ta, již mu dříve předložila Asociace provozovatelů kurzových sázek.

e.44 ( 14. října 2015 15:52 )

Asi Babiš prohraje teda jestli toho nevyšťourá víc. Měl by z vlastní zkušenosti vědět, že prověřování podezření nerovná se, z právního ani jiného hlediska, vyšetřování.

kaskader ( 14. října 2015 14:19 )

http://www.novinky.cz/domaci/383412-babis-prijal-kalouskovu-sazku-o-10-milionu.html

tahnihade ( 14. října 2015 14:04 )

TO JSOU VĚCI, JEN HOUŠŤ. Gross se musí v hrobě obracet. Jandák flámuje na Posázaví, za naše prachy si hřejí zadky. Paroubek radši dělá mrtvýho brouka, návrat do politiky? ne, byl by moc na očích. A o vraždě na jeho narozeninách v růžovém svetříku se už taky mlčí, jsou to KOČKODÁNI.

bum-bella-bum ( 14. října 2015 13:45 )

Šincle, jsi takový nedmrlý zjev

e.44 ( 14. října 2015 13:36 )

Babiš je vážně hovado, co do politiky vůbec nemělo lézt. Měl už nahrabáno dost, post si koupil stejně jenom kvůli dalším ziskům a aby si smáznul pár průšvihů a nešel sedět. Jenže to podělal. Je na něj víc vidět, takže "pozornosti" který chtěl uniknout neunikne a o post i imunitu přijde co nevidět, jelikož politiku nezvládá, nesnese nesouhlas, hned nastoluje StBácký metody, zastrašování, vydírání,.......pude brzo do pérdele a dobře mu tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa