Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šincl se chystá na Babiše: Správný chlap se umí omluvit, vyzvu ho před poslanci

Autor: Václav Lang - 
13. října 2015
20:35

Poslanec Ladislav Šincl (ČSSD) se nehodlá smířit s tím, že jej ministr financí Andrej Babiš (ANO) označil za zlobbovaného hazardními společnostmi. Až bude šéf ANO řečnit k rozpočtu, odejde z jednacího sálu. A pokud se mu Babiš neomluví, chce ho konfrontovat přímo před poslanci při projednávání sporného loterijního zákona.

„S panem Babišem se vůbec nemám chuť se potkávat,“ vyjádřil se poslanec pro Blesk.cz. „Mám bohužel smůlu v tom, že jsem v rozpočtovém výboru a on tam občas přijde, tak to musím nějak přežít,“ dodal.

Právě ve středu by měl Babiš přijít na jednání tohoto výboru – obhajovat jako ministr financí svůj návrh státního rozpočtu na příští rok. A Šincl zvažuje, že až bude řečnit, opustí sál. „Kdyby to vypadalo, že to bude třeba na 20 minut, tak tam nemusím celou dobu trávit a jaksi mu tam tleskat,“ prohlásil. Při hlasování nicméně nechce chybět, neboť slíbil koaliční návrh rozpočtu podpořit.

Došlápne si na něj přede všemi

Šincl – stejně jako místopředseda lidovců Jan Bartošek, kterého Babiš také nazval zlobbovaným – trvá na tom, že by se měl ministr financí omluvit, nebo předložit důkazy o nařčení. Jinak bude Babiše konfrontovat přímo při projednávání zákona o vyšším zdanění hazardu.

„Chystám se předstoupit a v rámci čtení se ho na rovinu zeptat, aby mně nebo kolegovi přímo před poslanci řekl ty své důkazy o tom, jak jsme spojeni s hazardní lobby. Nebo ať se omluví. To každý správný chlap umí udělat. Když se zmýlí, tak proč by se nemohl omluvit,“ řekl. Ještě předtím chce situaci probrat spolu s Bartoškem. Místopředseda lidovců pro Blesk.cz potvrdil, že se s Šinclem sejde.

Roztržkou se má zároveň podle informací Blesk.cz příští týden zaobírat poslanecký klub ČSSD. Předseda sociálně demokratických poslanců Roman Sklenák to potvrdil. Stejně jako Šincl a Bartošek soudí, že by měl Babiš vysvětlit nařčení, nebo se dotyčným omluvit. Pokud tak neučiní, bude to podle něj především vzkaz pro voliče.

vi3ol ( 14. října 2015 18:07 )

Informace nadevše. V čem se vyučil, Bureš pokračuje. Měl by je ale předávat BIS, ale to by skončila Pos. sněmovna, Senát, Hrad..Tak zveřejní jenom, co se mu právě hodí..Takže tak. Byl by na Mírově jako první! A přitom skončí na jiném hradě.Zdejší bolševici mu to zařídí..

vi3ol ( 14. října 2015 17:52 )

A Bureš čím dál víc jako šimpanz.. Nechá se zarůst, a hotová Čita, nebo jak se ten opičák z Tarzana jmenoval.. Se nedivím, že už měl schůzku s tím předním českým plastickým chirurgem.. Musí to být génius, tohleto zastavit..

1pravda1 ( 13. října 2015 23:37 )

A kdy se omluví veřejnosti ministr Stropnický, který drby proti Rusku, že sponzoruje uprchlíky, platí jim autobusy, vydává za skutečnost!!! Toto je mnohem větší úlet!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa