Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek nemá na to nahradit knížete. Hra na pokorného nepomůže, říká odborník

Autor: Václav Lang - 
7. října 2015
13:06

Miroslav Kalousek se na budoucí převzetí TOP 09 systematicky připravuje několik měsíců, tvrdí v rozhovoru pro Blesk.cz politolog Jan Kubáček. Projevuje se to například tím, že začal být v posledních měsících pokornější a přiznává své chyby. Ani tak ale podle něj není ideálním náhradníkem Karla Schwarzenberga v čele TOP 09.

„Kalousek už se v posledních měsících na novou roli začal systematicky připravovat, začal být mnohem pokornější,“ popsal pro Blesk.cz Kubáček, jak dosavadní „zlý muž“ poslanecké sněmovny nastoupil na cestu za novou, příjemnější politickou vizáží.

S největší pravděpodobností totiž v listopadu převezme vedení TOP 09 po populárním Karlu Schwarzenbergovi, jenž se rozhodl předsednický post opustit. Jako náhradník se ale politologovi nezdá být ideální variantou. „Varianta Miroslav Kalousek byla až varianta B. Protože pro voliče není tak atraktivní jako hledání nového Karla Schwarzenberga. Buď v sukních, nebo mladšího,“ řekl.

U voličů má neměnný obraz

Schwarzenberg podle Kubáčka dosud plnil funkci jakési „brzdy“, která mírnila záporný obraz Miroslava Kalouska. Počítalo se také s tím, že si voliči na Kalouska zvyknou a on se u nich vykoupí svou prací. Jenže Kalouskův obraz zůstává u voličů neměnný, řekl Kubáček. „Je vidět, že pro českého voliče je to stále málo a že mnohý si říká: ‚Nevěřím, v podstatě jde o nový oblek, o nové chování, o nový make-up Miroslava Kalouska‘,“ konstatoval.

Karla Schwarzenberga tak podle něj čeká ještě jeden úkol, než předá vůdcovské žezlo – najít Kalouskovi parťáka, který bude mírnit jeho obraz, ale nedokáže ho přebít.

Video Studio Blesk Kubáček - Václav Lang, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

bm00790 ( 1. prosince 2015 18:10 )

Tak včera jsem zde dala svůj příspěvek vyzvala sem tam ať si každý přečte proslov P. Lukše, proč odstoupil.schválně se to nedávalo v televizi, a je klid po pěšině. A Kalousek napadá media o tom jak jsou média k ubožákovi nespravedliví. Zde se okamžitě stál celý článek , aby se nesjazil profil Kalouska jeho Ženíška nespravedlivé. A jinak je ubožáček perzekuovám médii. Ptám se, proč byl článek Bleskem stáhnutý.

aaobcanka ( 29. listopadu 2015 20:49 )

Kníže Karel rakouský a rádoby český, adoptovaný strýcem : "Kalousek žije skromně." Karel-Schwarzenberg-pro-PL-Kalousek-zije-velice- skromne-Lide-uz-zacinaji-chapat-ze-pomluvy-o-nem-jsou-nesmysly-Pravda-a-laska-musi-zvitezit-410427 Kalouskova "skromná" vila a zařízení za 100 miliónů ? Jak na to vydělal ? www.zvedavec.org/images/13/Kalouskova_rezidence.pps

aaobcanka ( 29. listopadu 2015 20:47 )

21.07.2015 Já a Luboš, z metropolí moravské a české : Cinkali jsme klíči na Václaváku v roce 1989, dnes budeme volit levici. Kalousek je pravičáckými médii viditelně protlačován, proto má v nich tolik prostoru. Např. komunističtí poslanci, ač patří ve sněmovně a senátu mezi nejaktivnější, tak pro média jakoby téměř neexistovali. Novináři jsou Kalouskem a knížetem doslova fascinováni. To můžete vidět v TV, když s nimi dělají rozhovory. Redaktoři a redaktorky Kalouskovi i knížeti účelově nadbíhají. Pokud je hostem politik z jiné strany, tak je ta jejich novinářská "nestrannost a objektivita" ještě víc zřetelná. Redaktoři upozaďují levici, střední levici i Babiše. Všechny konkurenty jejich TOPky a ODSky. Majitelé našich médií jsou pravičáci !

mustafaibrahim. ( 7. října 2015 18:20 )

Zeman se už úplně zbláznil . Ústav pro českou literaturu reagoval na údajnou stopu vedoucí k článku Hitler je gentleman, kterou v úterý zveřejnil prezident Miloš Zeman. Akademici doložili a vysvětlili, že Ferdinand Peroutka Hitlera nechválil, nýbrž varoval před jeho politickou genialitou. Skutečná citace zněla trochu jinak: "Censura znemožnila mi posledně, abych upozornil na pozoruhodné politické schopnosti německého kancléře a abych varoval před jeho podceňováním,“ píše Peroutka v Přítomnosti z března 1938.Z celého textu zveřejněného ústavem vyplývá, že Peroutka skutečně píše o Hitlerových skvělých schopnostech ne proto, aby ho chválil, ale aby před ním varoval. Upozorňuje na to, že s nimi je mnohem nebezpečnější, a proto bychom ho neměli podceňovat.

putinovaprdel ( 7. října 2015 18:11 )

Nezamlouvejte Zemanův průšvih, vykutálný novináři!!! Velmi závažné téma je Mynář, kterej je fakt kokkkoot . Kancléř nedostal prověrku pro podmínečné odsouzení kvůli řízení auta v opilosti a také kvůli nevyjasněnému vlastnictví a úpravám pozemků na Moravě, kde působil, bydlel a podnikal. Dalšími důvody jsou držení anonymních akcií v jedné z firem a také to, že NBÚ neinformoval o nehodě pod vlivem alkoholu před 30 lety. Bravo, pane prezidente, čím dál lépe!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa