Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kalousek bez parťáka. Starostové nechtějí jít do krajských voleb s TOP 09

Kalousek zřejmě přijde o podporu starostů
Kalousek zřejmě přijde o podporu starostů  (Autor: ČTK)
Autor: ula - 
29. června 2015
10:29

O hnutí Starostové a nezávislí bude během příštích voleb zřejmě rvačka. Zatímco spolu s TOP 09 jde ruku v ruce ve Sněmovně už druhé volební období, v krajích to neplatí. Podle informací deníku Právo odmítá koalici se stranou Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska většina Starostů.

Pro krajské volby na podzim 2016 Starostové podle informací Práva odmítli koalici s TOP 09 ve všech třinácti krajích a dali přednost všemožným regionálním hnutím, lidovcům i spolku kolem bývalého ministra Františka Lukla.

V pondělí se Starostové ve Sněmovně sejdou se zástupci regionálních stran a hnutí a budou jednat o možné spolupráci v krajských volbách v roce 2016.

„Minulý týden jsme uzavřeli koalici s Východočechy v Hradci Králové. Asi už budeme mít představu o koalicích ve většině krajů,“ řekl v neděli Právu šéf hnutí Starostové Petr Gazdík.

Kalousek se nevzrušuje

Místopředseda TOP 09 se netvářil na rozhodnutí Starostů nijak překvapeně. „Z toho, že v některých krajích budou kandidovat na jedné kandidátce s vládní stranou, je zřejmé, že pevné ideové zakotvení těžko můžete chtít od politických individualit,“ poznamenal pro Právo. „Není mi to nijak líto, je to rozhodování Starostů,“ dodal.

Zájem o spolupráci se Starosty a nezávislými projevili téměr všechny strany, kromě komunistů. Je možné, že v roce 2017 už Starostové do Sněmovny s TOP 09 kandidovat nebudou.

 

joachimk ( 9. července 2015 23:34 )

No možná jsou jenom "Kam vítr tam plášť" - jako jeden muž hlasovali pro církwvní tunel!

kosmonaut ( 29. června 2015 11:18 )

No konečně STAN přišli na to,že TOPce dělali jen užitečné křoví při volbách,ale na druhé straně byli Kalouskem a spol.přehlíženi mimo Gazdíka!Ten svoji "trafiku" za "opičí lásku" k TOPce dostal.Neobávám se,že STAN ve volbách neobstojí,stačí se podívat jak KDU-ČSL bez přeběhlíků kolem Kalouska se má k světu.Navíc svatozář předsedy TOP 09 poněkud pohasíná a Kalousek svými projevy v PS dělá vše proto,aby si voliči vybrali jinou stranu!Jeho tak zvaný boj proti Babišovi je totiž založený na pocitu závisti a pomluvách.

zadnice ( 29. června 2015 11:13 )

Dostali rozum, protože s Kalouskem a Šláfenberkem to prostě nejde!!!

salto ( 29. června 2015 11:00 )

Je to tak, Starostové jsou žádaná nevěsta a TOP je uslintaný a zadojený ženich

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa