Buď s Jeremym, nebo vůbec! Tak prý znělo jasné a jednohlasné rozhodnutí Jamese Maye a Richarda Hammonda, dvou zbývajících parťáků Jeremyho Clarksona, kteří s ním spoluprovázeli Top Gearem. BBC jim prý navrhlo, že oni kvůli nevypočitatelnému Clarksonovi o místo přijít nemusí a můžou si dál Top Gearem vydělávat závratné částky. Oni to však odmítli.

„Nechtějí bez Jeremyho pokračovat, takže se s BBC nemají o čem bavit,“ nechal se slyšet zdroj z okolí pořadu. „Jeden za všechny, všichni za jednoho,“ popsal mušketýrskou atmosféru mezi moderátory slavného pořadu.

Zda bude Clarkson definitivně vyhozen, nebo BBC vyslyší téměř milion fanoušků, kteří už podepsali petici za návrat Jeremyho do Top Gearu, bude jasné zřejmě už tento týden. Při jednání bude přítomen jak Clarkson, tak producent Oisin Tymon, kterému prý uštědřil políček za to, že neměl po natáčení zajištěnu teplou večeři. Dá se čekat, že při setkání s vedením televize budou mít u sebe oba dva své právní zástupce.

Rozhodnutí je na nejvyšším šéfovi BBC Lordu Hallovi. „Měli bychom být na straně toho, kdo byl napaden. Ale je to těžké rozhodnutí. Jsme mezi dvěma mlýnskými koly,“ nechal se slyšet zdroj ze zákulisí pořadu.

Na internetu už mezitím vznikla petice, aby Clarksona nahradil moderátor a komik Alan Partridge, podepsalo ji v porovnání s Clarksonovou peticí pouhých 15 tisíc lidí. Vysílání Top Gearu je zatím pozastaveno. Nahradil ho jiný pořad a bude tomu tak i tuto neděli. Pozastavení pořadu však stálo BBC dva miliony diváků.

Fotogalerie
8 fotografií