Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zemanův černý humor: Podnikatelé, pokud neuspějete, spáchejte sebevraždu

Autor: Vera Renovica - 
16. září 2015
10:45

Prezident Miloš Zeman (70) dosud vždycky tvrdil, že mu při zahraničních cestách jde především o ekonomiku. Tedy o pomoc navázat českým podnikatelům kontakty a uzavřít smlouvy. V úterý v ázerbájdžánském Baku poprvé zmínil, co podnikatelům hrozí, když selžou.

Na zahájení česko-ázerbájdžánského podnikatelského fóra ve středu vystoupili s projevy jak tamní hlava státu Ilham Alijev, tak Zeman. Alijev si pochvaloval spolupráci s Českou republikou, která je podle něho nezávislejší a úspěšnější než jiné evropské státy a přečkala bez velkých ztrát období ekonomické krize.

Ázerbájdžánský prezident Ilham Alijev Ázerbájdžánský prezident Ilham Alijev | Blesk - Petr Soukup

„Se silnou a nezávislou zahraniční politikou, která je založena výlučně na národních zájmech, můžeme chránit ekonomickou stabilitu i v těžkých obdobích,” řekl a nepřímo tak pochválil Zemanovu orientaci na silné východní státy a pragmatickou politiku.

Kdo je singl, může zemřít v Baku

Český prezident tak konstatoval, že nemá co dodat, a jal se vtipkovat. Předem se však rovnou omluvil za černý humor. „Už jsem řekl českým podnikatelům ve vládním letounu, že zde v Baku mají jen dvě možnosti. První dosáhnout úspěšných a vzájemně výhodných výsledků. Kupříkladu Česká zbrojovka se dopracovává k velké zakázce. Druhou možností, drazí kolegové, je v případě neúspěchu spáchat sebevraždu,” řekl.

Dodal také, že kdo je singl, může zemřít se ctí v Baku. Kdo má rodinu, může se odletět rozloučit do Prahy a zabít se poté.

„Doufám, že nebudu mít zítra prázdné letadlo,” řekl ještě. Spiklenecky se pak otočil na Alijeva, prezidenta ropné velmoci, a dodal: „Je to ale zajímavý způsob, jak ušetřit palivo.”

Zeman ve středu pokračuje ve druhém dni své návštěvy, chystá mimo jiné návštěvu parlamentu či besedu se studenty českého jazyka. Ve čtvrtek se kupříkladu sejde s Ázerbájdžánci, kteří kdysi studovali v Československu. Odpoledne pak odletí zpět do Prahy.

Video Lidskoprávní roztržka prezidenta Zemana v Ázerbajdžánu - Vera Renovica, Petr Soukup
Video se připravuje ...

koncime ( 23. září 2015 01:37 )

. https://www.facebook.com/koncimemilosi Končíme Miloši tričko 249,- velká placka 49,- http://www.imgup.cz/

lalia ( 17. září 2015 13:29 )

To,že byl hodně nachlazený beru,ale ty kecy o sebevraždách si mohl odpustit.Každý nebere jeho černý humor,ani já ne.

tggb ( 17. září 2015 10:24 )

choval se asi jako tvuj fotr ty blbej zm,rde

diella ( 17. září 2015 08:06 )

Učili nás ve škole, že prezident má být zářný vzor. Zeman jím není v ničem. Tak by to mohl být první v tom sebevraždění, ne ?

abzk ( 16. září 2015 21:15 )

Jde o to že ta možnost tu je i bez Zemana, kterej si za to vylhaně připisuje zásluhy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa