Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čadek z kauzy České pošty: Obžaloba z úvěrových podvodů

Autor: poe - 
22. srpna 2015
13:39

Klíčový hráč z kauzy České pošty Lukáš Čadek se v minulosti dostal do problémů se zákonem. „Podávali jsme na něj obžalobu pro úvěrové podvody,“ řekla Blesku mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Obžaloba na Čadka byla podána v roce 2012 k Obvodnímu soudu pro Prahu 2. „Spis jsme postoupili na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2,“ doplnila Zenklová. Čadek se nicméně kaje, že se z problémů včas dostal.

„Nebyl jsem odsouzen. Trestní stíhání mi bylo podmínečně zastaveno, jelikož jsem bankovní úvěry doplácel. Trest jsem nedostal,“ napsal v SMS zprávě Blesku.

Kvůli jaké částce měl potíže? „Částku už nevím, ale úvěry jsem doplatil,“ dodal. Podle oslovených právníků je podmínkou podmínečného zastavení přiznání viny v trestním řízení.

Čadek vede s Českou poštou spor o 24 milionů korun. Jde v něm o zakázku, kterou Čadkova firma plnila pro Českou poštu v roce 2010. Z obchodu nakonec sešlo, což prý přivedlo podnikatele ke krachu.

Teď se znovu dostal na scénu kvůli údajnému úplatku pro ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Ten se ale obrátil na policii. Případem se dokonce muselo zabývat i předsednictvo Bezpečnostní rady státu, podle kterého by policie měla věc co nejrychleji vyšetřit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa