Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čadek z kauzy České pošty: Dostal podmínku za zpronevěru. A soudí ho kvůli podvodu

Klíčový hráč z kauzy České pošty Lukáš Čadek se v minulosti dostal do problémů se zákonem.
Klíčový hráč z kauzy České pošty Lukáš Čadek se v minulosti dostal do problémů se zákonem.  (Autor: archiv Blesku, Petr Novotný)
Autor: poe - 
25. srpna 2015
08:54

Napřed čelil obžalobě z úvěrových podvodů, kterou ale ustál. Teď Blesk zjistil, že Lukáš Čadek, klíčový hráč z kauzy České pošty, dostal podmínku za zpronevěru. A v Českých Budějovicích stojí před soudem kvůli podvodu…

„Nezlobte se, ale informace o probíhajícím řízení vám podat nemůžu,“ odmítla Blesku sdělit pracovnice českobudějovického soudu, čím konkrétně se měl Čadek provinit. Proč je souzen za podvod? Sdílnější nebyli ani v Prachaticích.

„Podnikatel v potížích“ je nicméně jako dlužník veden i na internetu. Sám Čadek říká, že své současné problémy má hlavně kvůli zmařenému obchodu s Českou poštou. „Z toho jsem si odnesl právě tyto věci. Vše se točilo pouze kolem placení a z čeho platit. Až přijdete někde o dvacet milionů, tak to se mnou můžete řešit,“ uvedl v SMS zprávě.

Čadek vede s Českou poštou spor o 24 milionů korun. Jde v něm o zakázku, kterou Čadkova firma plnila pro Českou poštu v roce 2010. Z obchodu nakonec sešlo, což prý přivedlo podnikatele ke krachu.

Teď se znovu dostal na scénu kvůli údajnému úplatku pro ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Ten se ale obrátil na policii. Případem se dokonce muselo zabývat i předsednictvo Bezpečnostní rady státu, podle kterého by policie měla věc co nejrychleji vyšetřit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

handgood ( 25. srpna 2015 09:33 )

Sociální demokracie je partajní skupina rasově a křišťálově čistých Grošáků. Semínko pochybnosti je nutné zničit již v zárodku, aby nás reichsführer SS zůstal neposkvrněný a s ním celá SD.

giorgio287 ( 25. srpna 2015 09:17 )

A co soudruh Chovanec? Za napráskání schůzky u Zemana byl povýšen. A co vystudování bakaláře za 9 měsíců (kupodivu v Plzni)? To má být legální?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa