Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slib Andreje Babiše: Živnostníky už nebudu obtěžovat!

Ministr financí Andrej Babiš slíbil, že už nebude měnit výdajové paušály živnostníků. Nechce je prý totiž otravovat.
Ministr financí Andrej Babiš slíbil, že už nebude měnit výdajové paušály živnostníků. Nechce je prý totiž otravovat.  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: haj - 
25. července 2015
15:40

Ministr financí Andrej Babiš (60) slíbil, že vybere více daní než v minulosti, zatím se mu však příliš nedaří. Přesto prý už nebude měnit výdajové paušály živnostníků. Nechce je prý už totiž otravovat.

Z červnových statistik vyplývá, že výběr daní je zatím o 3,3 miliardy nižší než v loňském roce. Babiš ale stále věří v otočení situace a odmítá i další zásahy do paušálů OSVČ.

„Tím, že přicházíme s elektronickou evidencí tržeb a na živnostníky dopadá řada jiných změn, jako je chystaný zákaz kouření v restauracích, omezení výherních automatů, kontrolní hlášení a podobně, nechceme teď znovu zavádět další novinky, kterými bychom tyto lidi obtěžovali,“ nechal se ministr slyšet v rozhovoru pro iDnes.cz.

Dodal, že na paušály se nesáhne minimálně dva roky. Teprve, až neukáže, jak zafungovala současná opatření, mohla by prý přijít novela zákona o dani z příjmu. „Tu určitě potřebujeme, ale bude to až na další vládě,“ uvedl Babiš.

 

 

jana1313 ( 27. července 2015 00:04 )

On tě ten humor přejde až budeš čekat dvě hodiny u pokladny když spadne přetížená síť a nepůjde platit A až tu všechno podraží jako u Chorvatů, aby si obchodníci zahojili ztráty z výpadků a pokryli náklady, tak to se budeš smíchy za břicho popadat, co?

aluman ( 26. července 2015 23:54 )

Nikoli. Krachli ti poctiví, co neunesli náklady o kterých Babiš mlčí a které jsou nemalé, ti poctiví co neunesli navíc zvýšení cen materiálu, výrobků a služeb na kterých byli případně závislí, cen které zvýšili ti, co se jejich zvýšením snažili udržet.

aluman ( 26. července 2015 23:46 )

Stejné údaje, jaké uvádí blooroses, zazněly i při projednávání Babišova zákona o elektronické evidenci tržeb než bylo projednávání přerušeno kvůli něčí neúčasti,..... už nevím čí ale na čísla mám pamatováka.

blooroses ( 26. července 2015 23:21 )

Když napíšu něco delšího, nejde mi reagovat. Zkusím to ve zkratce. Z Chorvatských novin od Chorvata u nás žijícího a z opoziční zprávy.

tymitaky ( 26. července 2015 22:48 )

A z čeho čerpáš ty údaje, to co jsem psal já je z tiskové konference s MF Chorvatska k fungování EET.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa