Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vladimir Putin málem uhořel v sauně: Kvůli pivu!

Autor: ČTK, zrk - 
16. dubna 2015
21:38

Ruský prezident Vladimir Putin se během dnešní rekordně dlouhé televizní debaty s národem svěřil i s příhodou, jak svého času spolu s bývalým německým kancléřem Gerhardem Schröderem málem uhořel v sauně. Prý kvůli pivu.

Spolu s bývalým kancléřem, panem Schröderem, jsme jednou byli u mě v rezidenci. Stalo se to před lety, kdy přijel a šli jsme do sauny, která začala hořet,“ vyprávěl Putin.

Hostitel samozřejmě vybízel k úprku před plameny, ale Schröder odmítl. Zrovna si nalil sklenici piva. Říkám mu, Gerharde, musíme odtud rychle vypadnout, hoříme! Ale odpověděl, že půjdeme, až dopije!“

Zkrátka, Schröder se podle Putina projevil jako pořádný chlap: nejprve se věnoval pivu, pak spasení života. Sauna úplně shořela. Už jsme si tam nesedli,“ konstatoval prezident. Ujistil však, že ani tato příhoda ho nepřipravila o zálibu v saunování.

Schröder před rokem sklízel ve vlasti kritiku za to, že s Putinem slavil své sedmdesátiny v jednom z petrohradských paláců. Německá vláda se od počínání bývalého kancléře distancovala, Schröder se ale hájil, že schůzka s Putinem prý napomohla k propuštění evropských pozorovatelů ze zajetí u proruských separatistů na východě Ukrajiny.

Schröder se po odchodu z velké politiky v roce 2005 ujal výnosné funkce předsedy dozorčí rady společnosti Nord Stream AG, která vybudovala stejnojmenný plynovod směřující z Ruska po dně Baltu do Německa. Putin je Schröderovým osobním přítelem a často ho prý navštěvuje v Rusku. Ruský prezident, který byl v sovětské éře rezidentem obávané rozvědky KGB v Drážďanech, němčinu ovládá a vůči Německu prý chová sympatie.

Se Schröderovou nástupkyní v čele německé vlády prý Putinovy vztahy nejsou tak vřelé; Angela Merkelová údajně ruskému prezidentovi neodpustila, že svého času zneužil její fobie ze psů a zastrašoval ji svou fenkou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jana999 ( 17. dubna 2015 12:10 )

tady se sešla parta s vymytýma mozkama

mortis69 ( 17. dubna 2015 10:34 )

Škoda.Ale mám takový šimrání,že voda se už začíná vařit Třeba Nezvratný osud čeká na Miloše a vezme to z jedný vody načisto

tgbg ( 17. dubna 2015 09:40 )

Putler si dal jedno pivo a už nevěděl, která bije. Měl ho tam Gerhard nechat. Svět mohl být bez nejhoršího teroristy všech dob.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa