Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ornella nečekaně vstoupila do kauzy Úsvit: Okamuru jsem s Černochem seznámila já!

Ornella tvrdí: Okamuru a Černocha jsem seznámila já
Ornella tvrdí: Okamuru a Černocha jsem seznámila já  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
11. února 2015
14:43

Dramatické události kolem soumraku Úsvitu zaujaly i na sociálních sítích. Tomia Okamuru připravila o vliv ve straně klika poslanců v čele s Markem Černochem. Zajímavý příspěvek k tomu přidala na Facebooku zcela nečekaně Ornella Koktová! Dvojici kohoutů z Úsvitu prý seznámila ona! Co na to svržený Okamura?

Ornella Koktová na sociální síti napsala: „Tomio teď asi hořce lituje toho, že jsem ho seznámila s Markem Černochem... Když na mě čekal před barákem.“

Reagovala tak na aktuální dění v Úsvitu, kde se skupina poslanců ze stranického klubu rozhodla ukončit nadvládu Tomia Okamury a chtějí založit vlastní stranu. Šéf poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch přitom tvrdí, že nejde o revoluci, ale evoluci. Zapříčiněnou tím, že měl Úsvit pouhých 9 členů a Okamura prý byl proti rozšiřování členské základny. Černoch odmítá nařčení, že se dopustili puče a jde jim o likvidaci Úsvitu. „Trvám na tom, že jsem nikdy nechtěl zničit hnutí Úsvit,“ prohlašoval dnes na tiskovce Černoch. Prý šlo o demokratické rozhodnutí většiny poslanců z klubu Úsvitu.

Česko-japonský podnikatel Okamura, který je hlavní tváří Úsvitu (nyní spíše Soumraku), oproti tomu tvrdí, že byl nakloněný k rozšiřování členské základny v budoucnu. Převrat ve straně se prý odehrál za jeho zády. Členové Úsvitu ho však nařkli z toho, že se neřídil demokratickými principy ani uvnitř vlastního hnutí. 

Ornella ke svému statusu pro Blesk.cz v esemesce dodala: „S Tomiem jsem se svého času přátelila a Marek byl náš soused a kamarád. Tomio se s ním seznámil u nás před domem. Co se týče situace v hnutí Úsvit, tak si myslím, že je to jen boj o přístup k penězům z kampaně a ostatním členům přestalo vyhovovat autokratické chování Tomia, který dle mého názoru celkově padá do politické podprůměrnosti. Jinak Marka Černocha beru jako slušného a poctivého člověka, který by jistě nedělal žádné radikální kroky bezdůvodně.“ 

Ornella o seznámení Okamury s Černochem Ornella o seznámení Okamury s Černochem | Facebook Ornelly Koktové

Následovala v posledních dnech výjimečná shoda Okamury s Černochem. Oba na dotaz Blesk.cz popřeli, že by je seznámila právě Ornella. „Je to nesmysl,“ řekl Blesk.cz Černoch. „Já znal Markova tatínka, vařili jsme společně. S Markem mě ale seznámil Jarda Večerníček (přezdívka bývalého místopředsedy Úsvitu Jaroslava Nováka – pozn. red.),“ tvrdí Okamura.

V minulosti se přitom spekulovalo o jeho vztahu s právě s Ornellou. „Půl roku jsme spolu normálně chodili,“ řekla Blesku Ornella v roce 2012. „Je to výmysl, slečna je zlatokopka,“ reagoval tehdy Okamura. Připustil pouze to, že se s Ornellou párkrát viděl, ale vztah žádný nenavázali.

Okamura: Strany chtějí přetáhnout poslance Úsvitu

I samotné spory uvnitř rozpadajícího se Úsvitu však nabírají bizarních rozměrů. Černoch na tiskovce upozornil, že z Okamury mluví emoce. Následovaly emotivní „výlevy“ některých poslanců-protiokamurovců o tom, jak je Okamura bytostně urazil, když o nich mluvil jako o pučistech. „Doufáme, že Tomio bude respektovat výsledek hlasování a že s námi půjde dál,“ dodal však Černoch s tím, že Okamura zůstává šéfem Úsvitu. A stále si prý předsedy váží.

Okamura však tvrdí, že s přeběhlíky spolupracovat nebude. Navíc prý „zaslechl od mnohých“ to, že se jiné strany snaží přetáhnout poslance Úsvitu! „Poté, co jsem dostal informace, že je to přetahovaná na naše poslance, tak jsem zvědavý, co čas ukáže, co v tom bylo pravdy,“ citovala ČTK Okamuru.

Velký ohlas pak má dramatický převrat v Úsvitu také na sociálních sítích. Reagovali i politici. „Okamura prý svolá členskou základnu Úsvitu? Mottem tohoto setkání bude: Bylo nás pět,“ poznamenal na Twitteru ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Europoslankyně z ANO Dita Charanzová v narážce na Okamurova dřívější nařčení z rasismu dodala: „Kdo s čím zachází... Soumrak úsvitu způsobil Černoch.“

Video Soumrak Úsvitu: Vlastní lidé vyšplouchli Okamuru! - Tomáš Polák, Jan Jedlička, Marcel Mihalik
Video se připravuje ...

A ozval se i Jiří Paroubek. S návrhem jména nového uskupení pro „pučisty“ z Úsvitu přišel na Facebooku! „Doporučuji protiokamurovským pučistům z Úsvitu, kteří vzdychají po spolupráci s M. Le Penovou, aby k vyjádření své politické pozice použili osvědčený fašistický název Zlatý úsvit,“ napsal expremiér v narážce na řeckou krajně pravicovou a extremistickou politickou stranu.

delila ( 12. února 2015 00:22 )

Já už jí nevěřím ani nos mezi očima

delila ( 12. února 2015 00:21 )

delila ( 12. února 2015 00:21 )

Ta Ornella zabíjí. Jsem zvědavá s jakým vysvětlením přijde ohledně svého podílu na 2. světové

delila ( 12. února 2015 00:18 )

jir.ass ( 11. února 2015 18:44 )

Ta paní fetuje, nebo je tak blbá už od narození?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa