Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Je Válková ministryně (ne)spravedlnosti? Takhle parkuje její limuzína!

Autor: Eva Pospíšilová - 
9. prosince 2014
06:14

Jejím revírem je spravedlnost. Jenže limuzína před domem, v němž žije ministryně Helena Válková (63), zrovna dvakrát spravedlivě neparkuje. A co je ještě nefér? Obešlo se to bez pokuty!

Černá vládní Audi A8 včetně svého řidiče se tvářila jako fata morgána. Zabrala občas i dva přechody pro chodce před domem Válkové a motor jen vrněl...

A to ne jednou, ale v období dvou a půl měsíců hned několikrát. Všímaví čtenáři Blesku ovšem »nenápadnost« limuzíny prokoukli…

Ministerstvo spravedlnosti se však od špatně zaparkovaného vozu distancuje. „Parkování vozidla není věcí paní ministryně, ta jako chráněná osoba musí respektovat pokyny ochranné služby, která má na starosti její bezpečnost,“ uvedla v reakci mluvčí Kateřina Hrochová a doplnila:

„Se svým dotazem se obraťte na tiskový odbor Policejního prezidia, pod které spadá jak vozidlo, tak řidič chráněné osoby.“

Proč tedy šofér paní spravedlivé parkuje jako zpupný buran?

„Vzhledem k velmi silnému provozu v Plavecké ulici a zejména s ohledem na bezpečnost silničního provozu a bezpečnost chráněné osoby je nuceno vozidlo po velice krátkou omezenou dobu těsně před nástupem chráněné osoby setrvat na tzv. »zebře«. Řidič ochránce je i v tuto rozhodující chvíli ale vždy připraven okamžitě přechod opustit, aby nebránil případným chodcům přechod použít,“ napsala Blesku mluvčí policejního prezidia Jana Macalíková a dodala:

„O pozici vozidla rozhoduje vždy s ohledem na momentální aktuální situaci osádka vozidla, která v daný moment plní služební úkoly. Ne chráněná osoba.“

Když si spravedlnost došlápne na prostého občana, dostane za parkování na přechodu pokutu do dvou tisíc korun. Pokud mu auto rovnou neodtáhnou.

salto ( 9. prosince 2014 13:58 )

V Horním fazolově mají signál na net?

havran2 ( 9. prosince 2014 13:39 )

KÁŽE VODU-PIJE VÍNO

sars ( 9. prosince 2014 13:25 )

 Budme rádi že se naši nadlide neprohlasili za bohy to by bylo horší, takové tendence měl ten Klaus.

sars ( 9. prosince 2014 12:52 )

 Imunita nadlidí jim neumožňuje dělat co chtějí ani zdaleka, např. někoho zavraždit nemohou ale k sebevraždě tě dotlačit mužou, to je fer.

sars ( 9. prosince 2014 12:46 )

 Mě nevzali ani do jisker, zatímco spolužáci se učili o výhodách a vydobytcich našeho reálného socialismu. Tak ja ještě s několika kamarády ze špatných rodin, jsme chodili do lesa pálit marsku za marskou, krabka za pět Kčs, bylo mi osm let, byli jsme tak frustrovany že nás nepřijmula tato nejlepší organizace že jsme si z toho uhnaly závislost na nikotinu, cha cha.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa