Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jana Nečasová o policii: Chtěli, abych práskala!

Autor: map - 
14. listopadu 2014
13:20

Někdejší pravá ruka premiéra Jana Nečasová (50), která 20. listopadu stane před soudem, odmítla kšeft s policií. Tlačili na ni, aby se stala spolupracující obviněnou, což by jí přineslo výhody. Poprvé se s tím svěřila v knize Nečas Jany Nagyové, z níž Blesk přináší ukázky.

Nečasová se mohla stát podobně jako Ivana Salačová v případu korupce exhejtmana Davida Ratha spolupracující obviněnou. Tento status přinesl Salačové propuštění z vazby a naději na nižší trest.

Nečasová, které hrozí za zneužití vojenské rozvědky tři roky vězení, to však podle svých slov odmítla.

„Byla jsem ve vazbě a pod tlakem. Když jsme jeli otvírat sejf do mé kanceláře na Úřadě vlády, můj advokát po úkonu odjel. Tehdy mě začali přesvědčovat, abych byla spolupracující obviněná. Jaké z toho budu mít všemožné výhody. Že jim jde o úplně někoho jiného. Prostě, že to bude pro mě lepší,“ napsala Nečasová v knize, která právě vyšla.

Prý tedy jen odpověděla, že s nimi přece spolupracuje: „Chtěli jste otevřít sejf, otevřela jsem ho. Nic nebojkotuji, normálně se s vámi bavím.“ Sama je přesvědčena, že ji »k rozumu« měly přivést neustálé úniky z jejího spisu a různé policejní konstrukce.

„V médiích se potom objevovaly zkazky o tom, že při razii nalezených 150 milionů a zlato snad patřily mně. S odpuštěním, naprosté hovadiny. Přišlo mi, že policisté čekají, že se zhroutím,“ myslí si Nečasová.

Taktika vyšetřovatelů byla podle ní jasná. „Čekali, že začnu křičet, proč jdou takhle jenom po mně. U ostatních takové podrobnosti do médií neunikají. Snad si mysleli, že jim začnu na různé lidi v téhle zemi bůhvíco vyprávět. To se ale spletli,“ tvrdí někdejší šéfka Úřadu vlády, která nyní stane před soudem.

S červnovým rozhodnutím soudkyně udělit jí za zneužití vojenské rozvědky roční podmínku, totiž nesouhlasil žalobce.

Blesková zpráva

Kniha Nečas Jany Nagyové vychází v nakladatelství Epocha a je v prodeji za doporučenou cenu 199 Kč.

anelumi ( 15. listopadu 2014 05:52 )

doufám,že to budou ve finále prodávat někde na ulici jako kšunt po 5 Kč - jako ty Klausovy výplody

anelumi ( 15. listopadu 2014 05:51 )

přímo ze života - to by mohlo být pokračování Havlových dramatů - aneb "jak láska hory přenáší". Ti lidé nemají v sobě kouska studu,měli by bručet v base

ninunka ( 14. listopadu 2014 23:04 )

z poslední věty nějak nevyplývá, kdo je vlastně den dominantní

ninunka ( 14. listopadu 2014 23:01 )

ale ale, je to krásné, Péťa si Janinku vzal - to je ale krásný happyend- to prostě jeden nevymyslí

illis ( 14. listopadu 2014 22:55 )

ninka64 S tím by mohli Nečas a Nagyová rovnou do Národního , má to příběh a dramatu až to není hezké .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa