Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Komunistické retro: Padala Berlínská zeď, ale Češi četli o vousech Dalibora Jandy!

Autor: vr - 
10. listopadu 2014
20:39

V den, kdy padla Berlínská zeď, se v našich novinách řešilo něco úplně jiného. Vousy zpěváka Dalibora Jandy!

Československé noviny sice průběžně zaznamenaly tisíce východních Němců, kteří přes naše území hledali cestu na Západ.

Fakt, že se 9. listopadu 1989 začala bortit takzvaná Berlínská zeď a s ní i železná opona, však v našem tisku další den nezazněl. Místo toho se řešilo, proč třeba populární zpěvák Dalibor Janda změnil vizáž!

Zlatý slavík s chraplavým hlasem Dalibor Janda o své vizáži. Zlatý slavík s chraplavým hlasem Dalibor Janda o své vizáži. | archiv

Holicí strojek pro psy

Zlatý slavík s chraplavým hlasem Dalibor Janda se stal hrdinou kritického rozhovoru, který se soustředil na jeho vousy. Přes deset otázek útočících na jeho vizáž by snad neustál nikdo!

Ale nedal se, a dokonce na sebe prásknul, jak si porost tváře udržuje. „V cizině jsem si koupil strojek na stříhání drahých psů. Umožňuje nastavit délku strniště,“ uvedl. Více takové žurnalistiky! (Lidová demokracie)

Když naháč, tak valutový! Když naháč, tak valutový! | archiv

Když naháč, tak valutový

Zhruba před čtvrtstoletím začali Češi a Slováci objevovat nynější dovolenkovou destinaci číslo jedna – Egypt. V rubrice Pohlednice z Egypta píše tehdejší zástupce šéfredaktora a nynější šéfredaktor Práva Zdeněk Porybný o tom, jak je na pobřeží Rudého moře fajn.

Trochu ho však zaskočili Němci. „Jsou zde asi nejčastějšími hosty. Dokonce si postavili za čtyřmi ploty skrytou nudistickou osadu. Jak vidět, nápor valutových naháčů nezastavila ani tradiční muslimská cudnost,“ pozastavuje se. (Rudé právo)

Dvě knihy za jednu cenu 39 Kč! Dvě knihy za jednu cenu 39 Kč! | Blesk


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa