Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Co se psalo 8. listopadu 1989: Pětibojaři dostali mikiny à la Sedláček!

Autor: vr - 
8. listopadu 2014
08:02

Po Československu přišla řada na Sovětský svaz, aby oslavil Lenina. Ale u nás už se řešily jiné věci. Například špatná ilustrace na pudinkovém prášku či oblékání našich pětibojařů do mikin à la režisér Sedláček!

Jak obléknout pětibojaře? Do mikin! Jak obléknout pětibojaře? Do mikin! | Foto: ČTK, archiv Blesku

Máme rádi teplákovky

Československý sport byl tehdy stejně jako dnes plný talentů, ale scházely peníze a materiální zázemí. Ještě že se našim pětibojařům ozvala firma Hi-tec proslulá výrobou mikiny, kterou před týdnem »oslnil« na předávání státních vyznamenání režisér Robert Sedláček, a nabídla sponzorský dar.

„Přiznávají, že nejsou schopni vyrobit kvalitní běžecké tretry, ale jinak nám dodávají kompletní oblečení – teplákové soupravy, trika a trenýrky,“ přiznal trenér pětibojařů. No bodejť by ne, hlavně ty teplákovky! (Československý sport)

S touto mikinou před týdnem »oslnil« na předávání státních vyznamenání režisér Robert Sedláček. S touto mikinou před týdnem »oslnil« na předávání státních vyznamenání režisér Robert Sedláček. | L. Křivan, Z. Pecák

Gorbačov mává socialismu pápá!

Z balkonu shlížel na Rudé náměstí a oslavoval výročí Říjnové revoluce. Možná naposledy to ale bylo ve veskrze totalitním hávu. Michail Gorbačov, tehdejší hlavní nejvyšší rudoch a propagátor perestrojky, totiž musel vědět, že Sovětský svaz i se svými satelity je před krachem. (Rudé právo)

Gorbačov mává socialismu pápá! Gorbačov mává socialismu pápá! | Foto: ČTK, archiv Blesku

»Čočka« kvůli pudinku

Naštvaný čtenář kupoval pudink slovenské výroby. Ale ouha! Na přebalu byly nakreslené pomeranče, šlo však o výrobek jahodový.

„Výtvarníkovi bych vřele doporučil návštěvu mateřské školy, tam si totiž děti poradí s daleko náročnějšími druhy ovoce,“ napsal. To jsou nám ale problémy…(Lidová demokracie)

Podivný obal pudinku. Podivný obal pudinku. | Foto: ČTK, archiv Blesku

Dvě knihy za jednu cenu 39 Kč! Dvě knihy za jednu cenu 39 Kč! | Blesk

Objednejte si knihu přes SMS!

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: SLECHTA mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ Příklad: SLECHTA Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900 Cena každé přijaté SMS je 39 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa