Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Metařka Jitřenka zapíchla svého druha: Krev mu tekla, ale jen z nosu, tvrdila

Co se psalo 10. července 1996?
Co se psalo 10. července 1996?  (Autor: Robert Klejch, archiv Blesku)
Autor: red - 
18. července 2016
06:20

Máte někdy pocit, že zatímco dnes jsou zprávy plné vražd a násilí, dříve tomu tak nebývalo? Opak je pravdou, jelikož i v roce 1996 na sebe některé zapeklité případy strhly takovou pozornost, že se objevily na titulní straně deníku Blesk. Připomeňte si prostřednictvím našeho letního seriálu, co se psalo přesně přes dvaceti lety.

Ač grafická stránka jasně prozrazuje, že se jedná o vydání z dob minulých, tematicky se titulní stránka Blesku z 10. července 1996 od těch dnešních zase tak moc neliší. Alespoň co se týče spodní části, které kraluje hokejový bůh Jaromír Jágr v obležení krásných žen.

Větší prostor je ovšem věnován dámě s takřka pohádkovým jménem Jitřenka. Její příběh už ale tak pohádkový není. Žena, která byla povoláním metařka, byla totiž souzena za vraždu svého druha Jaroslava Smolíka.

Před pražským městským soudem stanula přitom už kvůli tomuto případu počtvrté. Dvakrát byla odsouzena na 14 a půl roku ve vězení, poté ovšem přišel osvobozující rozsudek. Všechno nakonec zrušil Vrchní soud v Praze a na pohled milá a usměvavá madam žila dál na svobodě i přesto, že již v minulosti těžce zranila předchozího druha a za mřížemi kvůli tomu strávila tři roky.

Tentokráte už by se ovšem její trest pohyboval v rozmezí 10–15 let. Jitřence ovšem ani takovéto vyhlídky nesmazaly úsměv z tváře. Na první pohled by se mohla zdát jako milá paní, své partnery tedy ale rozhodně zrovna nešetří. „Pár facek jsem mu dala,“ nebála se ale odhalit Jitřenka. Mezi ní a jejím druhem však prý byly podobné rány takřka na denním pořádku.

Svou údajnou oběť, Jaroslava Smolíka, měla v noci 18. srpna 1990 bodnout nožem přímo do srdce. Sama obžalovaná ohledně osudné noci několikrát změnila výpověď a střídavě přiznávala a popírala možnost, že by ho mohla nějak zranit. Tvrdila například, že mu během noci skutečně tekla krev, ale z nosu. Žena to dle svých slov přikládala jeho nemocným játrům z pití alkoholu.

Co se psalo 10. července 1996? Co se psalo 10. července 1996? | Robert Klejch, archiv Blesku

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání