Tak se hoduje u Babiše! Blesk jedl v restauraci s michelinskou hvězdou

Autor: Eva Pospíšilová - 
23. srpna 2014
05:02

Husí játra, lanýže, ale i třeba jahodové, nebo čokoládové dortíky. I na takové lahůdky láká turisty restaurace ministra financí Andreje Babiše (59, ANO) na Azurovém pobřeží, která se pyšní michelinskou hvězdou. Blesk vyzkoušel, jak a za kolik se tu hoduje.

Restaurace Paloma, kterou v Mougins mají Babišovi, nevypadá na první pohled nijak okázale. Turisté posedávají víceméně u stolů na terase, kde to i v horkém dni alespoň trochu fouká. Občas se ozve potlesk a nadšené „wow“. A při tom si turisté jídla, která jim jsou servírována, nadšeně fotí.

Blesk se rozhodl ochutnat rybí speciality. Předkrm z tuňáka i mořský jazyk dopadly nad očekávání. Chuťově i vizuálně. „Za to všechno může jen náš hlavní kuchař, který všechna jídla připravuje sám,“ chlubí se Babiš a doplňuje: „Chtěl nám ho přeplatit jeden arabský šejk, ale on se nedal.“

Atmosféra v Palomě je pohodová. Personál je hostům k dispozici tak, aby nevadil. Zároveň ale přesně ví, jak ještě o něco víc povzbudit chuťové buňky strávníků. Třeba nenápadným přistrčením stolku s cukrovinkami, nad kterými se jen sbíhají sliny…

Ani tato veškerá snaha ale zatím není Babišovi nic platná. Jak totiž sám přiznává, Paloma zatím nevydělává.

Babiš: Restaurace nevydělává, plánuji hotel

Jak to má Andrej Babiš, jehož majetek je odhadován až na 150 miliard, se svým francouzským podnikáním? A co plánuje dál. To prozradil v rozhovoru pro Blesk.

Proč jste se usadili zrovna ve Francii?

„Dlouhodobě jsem uvažoval, že bych chtěl trávit léto mimo Českou republiku. Osobně jsem chtěl spíš do Švýcarska. Nakonec ale to, že jsme se usadili tady ve Francii, rozhodla víceméně moje paní. A taky to, že tu máme malý byznys – realitní firmu, která kupuje domy, rekonstruuje je a pak se je snaží prodat. To se ale zatím moc nedaří, protože tady ve Francii je také krize v realitách a prodávají se buď velice drahé nemovitosti, nebo naopak velice levné.“

Máte tu i restauraci. Jak se daří té?

„Restaurace získala velice rychle dobré jméno. Málokomu se povedlo, aby měl za půl roku michelinskou hvězdu. I tak jsme ale na začátku a jde zatím o ztrátovou záležitost, protože tady ve Francii jsou velice vysoké náklady práce. Z dlouhodobého hlediska ale doufáme, že se to zlepší.“

Plánujete zde ještě nějaký byznys?

„Uvažuji ještě o hotelu, ale uvidíme, protože některé ty naše byznysy, které máme spíš pro radost jako Sokolovna Průhonice nebo Čapí hnízdo, mají větší náklady než výnos. Tak aby toho nebylo zase moc.“

minehava ( 9. října 2014 08:12 )

Asi moc ne, proto je věčně nervózní. Stát by vedl jako firmu. Doufám, že ne jako svou restauraci - jen pro bohaté fajšmekry a se ZTRÁTOU.

dzery ( 23. srpna 2014 20:11 )

S tím talířkem dobrý..

ladybug ( 23. srpna 2014 16:20 )

Tak pan Babiš je restauratér, realtor, hoteliér. Má on vůbec čas na svoje vládní povinnosti?

ladybug ( 23. srpna 2014 16:19 )

Tak pan Babiš je restauratér, realtor, hoteliér. Má on vůbec čas na svoje vládní povinnosti?

gabreta ( 23. srpna 2014 14:43 )

Tak to si musela mít rodiče nejmíň na KV KSČ!! Pivko Plzeňský ve Voroněži tenkrát 50 Kč!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa