Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kalouskovo přiznání: Čistil jsem záchody a dělal pingla!

Autor: simao - 
13. května 2014
11:18

Chemik. Touhle profesí je známý Miroslav Kalousek především. Zlé jazyky mu ji připomínaly i v době, kdy vedl státní kasu. Místopředseda TOP 09 se však za svou minulost nestydí. Na mítinku Topky před eurovolbami připomněl, že v minulosti pracoval třeba jako číšník. A nebo čistil záchody.

Kalousek je rodákem z Tábora a inženýrem, který získal titul na VŠCHT v Praze. Za komunistů pracoval u velkého státního výrobce pneumatik - v technologické oblasti i v investičním útvaru. Při setkání s voliči v Opavě před blížícími se eurovolbami však zavzpomínal i na to, jak dělal v minulosti třeba číšníka. A nejen to. "Já jsem dělal pingla, dělal jsem na stavbě, čistil jsem toalety. Když práci děláte dobře, tak z ní máte radost. Vidíte, jak se ty mísy blýskají a ještě vám za to zaplatí," citovaly Kalouska Parlamentní listy. 

Exministr financí o tom mluvil v souvislosti se stále palčivým problémem nezaměstnanosti, kdy tvrdil: "Není nic nemravného chtít po někom, kdo je dlouhodobě nezaměstnaný, aby vzal do ruky koště a sousedům zametl chodník. Nepokládáme žádnou práci za nemravnou ani za ponižující." A jako důkaz místo slibů přidal své vlastní zkušenosti.

V roli číšníka se Kalousek ostatně předvedl i před parlamentními volbami loni na podzim. Sklidil úsměvy, uznání, na place to zvládl, ale Topce k závratnému volebnímu výsledku ani touhle svou lidštější stránkou nepomohl. Sám Kalousek ostatně včera přiznal, že ho někteří lidé vidí jako kontroverzního politika. Hlavu si z toho ale tolik nedělá. "Vím, že řada lidí vidí rudě, když mě vidí. Zvlášť 'rudí'. Existují ale také lidé, kteří si přejí, abych je zastupoval. Jediný detektor, který vám řekne, jak to ve skutečnosti je, jsou volby," upozornil včera Kalousek.

Eurovolby, ve kterých se nyní snaží exministr své straně pomoci, jsou přitom za rohem. K urnám půjdeme již 23. a 24. května. TOP 09 do boje vytáhne v čele s ekonomem a bývalým vieguvernérem ČNB Luďkem Niedermayerem, poslance a bývalým členem ODS Jiřím Pospíšilem a lídrem Starostů Stanislavem Polčákem.

hejhej ( 14. května 2014 14:40 )

Kalousek by se měl k čištění záchodů vrátit, byl by užitečnějšnější, než tlachat nesmysly ve sněmovně. Akorát by tam neměl kamery a nemohl by se předvádět.

ruudazvostravy ( 13. května 2014 18:52 )

Noyo,no tak že má na ty hayzli dyplomku,to mu nigdo neupýrá.Akonrát,dyž má ňákey ten veřeyney proyef,tak bi mjel mýt po ruce hayzlpapýr,páč sy vječynou se.re přes piski.

mirkazam ( 13. května 2014 15:28 )

A že u toho Mirda nezůstal.

karel ( 13. května 2014 14:44 )

Aktivní člen Národní fronty za bolševika je opravdu splachovací. Akorát má trošku problém, protože po ztrátě moci přestal být zajímavý pro své zbrojařské kamarády, kteří mu vydatně jeho chlastání sponzorovali

avina ( 13. května 2014 14:43 )

Fotky jsou z předvolební/minulé/ akce,kdy v restauraci roznášel jitrnice...Připomíná to sám.Nyní mají kandidáty -nečleny TOPky nebo "cestovatele" z jiné strany.Jeho práce přináší užitek,pro něj--mlčí o svém...na smrti švagra.Po rozvodu přenechal ženě...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa