Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nadlidi si pořídili alarm: "Ty vole, teď zas umřel Mandela" už nehrozí!

Politici budou mít nyní u řečnického pultíku varovné červené světlo, že je jejich slovní exhibice nahrávána.
Politici budou mít nyní u řečnického pultíku varovné červené světlo, že je jejich slovní exhibice nahrávána.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
12. března 2014
09:30

Aby si mohli pouštět pusu na špacír, pořídili si nadlidi alarm na mikrofon! Předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) jim totiž zřídil praktické varovací zařízením, které by mělo zákonodárcům signalizovat, že záznam z jednání, respektive jejich vystoupení je nahráváno.

Hamáček nechal k hlavnímu mikrofonu v čele Sněmovny, kde se střídají řečníci a který je schopen zachytit i konverzaci nedaleko sedících politiků, nainstalovat červenou kontrolku: pozor na ústa, mikrofon je zapnutý. Informoval o tom dnes deník Právo.

V praxi to ale neznamená, že bychom nebyli svědky slovních exhibic, na které jsme byli zvyklí například od rétorů typu Miroslava Kalouska, Davida Ratha, Jiřího Paroubka nebo dnes už klasiků Jiřího Rusnoka, Vlastimila Picka a Jana Fischera. Zmíněné zařízení totiž musí předseda nebo místopředseda sněmovny aktivovat. Když se zapomene, může se stát, že někdo okoření vystoupení "kolegy" třeba větou "ty vole on to nezapnul."

Milice podle Íčka a ruská zdravice Topolánka

Navíc fakt, že show se dá dělat i se zapnutým mikrofonem a za plného vědomí záznamových technik, dokládají i jiné případy z minulosti. V roce 2009 se odehrál dnes už legendární počin někdejšího ministra vnitra Ivana Langera (ODS), kterému hned vzápětí sekundoval tehdejší premiér Mirek Topolánek.

Langer v domnění tehdy před zahájením jednacího dne dolní komory předstoupil před téměř prázdný sál a prohlásil: „Dnešním ranním rozhodnutím byla znovuobnovena vojska ministerstva vnitra. Při cestě ke klíčovým a vládním budovám nebuďte překvapeni, že se potkáte s obrněnými transportéry.“

Vedle sedící Topolánek nato zkomoleným ruským oslovením pravil: „dorogaja gaspada“.

 

 

 

 

yarda ( 12. března 2014 20:38 )

Citát klasika: Pracovní pohřby jsou tou nejlepší možností pro setkání na nejvyšší úrovni. Jelikož je všeobecně známo, že se všichni sjeli za jiným účelem, státníci a diplomaté se mohou volně setkávat na recepcích, v kostelích a na hřbitovech a mohou toho vyjednat více, než na deseti oficiálních setkáních, která jsou sledována s velkými očekáváními.... Takže na pohřby by si politici a státníci měli jezdit povinně.

jarypadlo ( 12. března 2014 17:40 )

Blesku když statečně zveřejníš fotky manželů TopoDalíkových,Rusníka a Íčkorevolucionáře s tykadlama,bude hrozit zákaz vydávání a plesk-zmizení z trhu!!!Teorie třesku-plesku volá po opakování!

japos22 ( 12. března 2014 15:09 )

No to teda nehrozí, už ho pochovali

rudyptak48 ( 12. března 2014 14:33 )

Blesku, neboj, přijde doba, kdy i tví skalní příznivci přestanou žrát tvé žvásty. Komunističtí starodůchodci půjdou k drnu a ty s nima půjdeš také.

pepazdepa2 ( 12. března 2014 14:20 )

Bulvár dobře ví, že plivancem na ODS se primitivní lůze vždy zavděčí. O ničem jiném to není.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa