Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bělobrádek o své nehodě: Antidepresiva na ni vliv neměla!

Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek měl dopravní nehodu. Šlo o tuto bouračku z Náchoda?
Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek měl dopravní nehodu. Šlo o tuto bouračku z Náchoda?  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Policie ČR)
Autor: ČTK, simao - 
11. března 2014
19:38

Rozhlédl se, vjel na hlavní komunikaci, když v tom uslyšel náraz, křik a spatřil letící helmu. Pavel Bělobrádek boural v Náchodě! Při vyjíždění z vedlejší ulice srazil motorkáře - muže, který bydlí nedaleko jeho trvalého bydliště. "Byl soumrak, pána jsem neviděl," říka šéf lidovců, který celé situace lituje, a dušuje se, že antidepresiva, která užívá kvůli rozroušené skleróze, na jeho pozornost vliv neměla.

Vicepremiér Bělobrádek byl v Náchodě u rodičů. Když se vydal zaparkovat auto, způsobil dopravní nehodu. "Při přejíždění hlavní vozovky do mě narazil člověk, který jel na mopedu. Jeli jsme oba velmi nízkou rychlostí," řekl dnes na tiskové konferenci ve sněmovně šéf lidovců. "Rozhodně nebylo mým cílem ani úmyslem způsobit komukoli škodu nebo zranění," dodal.

Spekulovalo se, zda řídil on sám, nebo jeho řidič. Bělobrádek proto vysvětloval, proč řidiče neměl. "Při jízdě po Náchodě skutečně nebudu volat řidiče z Prahy," uvedl Sobotkův koaliční partner. Nechce prý mrhat veřejnými prostředky.

Náraz a přilba letěla přes auto!

Svého činu Bělobrádek lituje. A dušuje se, že motorkáře neviděl. "Rozhlédl jsem se na obě strany... Já jsem vůbec neviděl toho druhého účastníka nehody, narazil do mě z boku," uvedl. "V podstatě jsem zaznamenal až náraz a poté přilbu, která přeletěla přes automobil," vzpomíná. Jaká byla jeho reakce? "Já jsem samozřejmě vyskočil z automobilu. Při prvním ohledání jsem zjistil, že není třeba oživovacích pokusů... Postupoval jsem tak, jak se podle mých znalostí postupovat má. Pak jsem okamžitě volal záchranou službu," líčil dramatickou situaci Bělobrádek.

Souseda osobně nezná. Bydlí však nedaleko

Muž utrpěl údajně lehčí zranění. Přesně informace však Bělobrádek nezná, chce je ale zjistit. "Chtěl bych kontaktovat jeho rodinu přes své rodinné příslušníky, kontaktovat ho, jak je to bude možné a omluvit se mu. Je to konečně v podstatě soused, který nebydlí daleko od mého trvalého bydliště," uvedl Bělobrádek.

"Osobně se neznáme, ale bydlí nedaleko. V tom domě bydlí můj kamarád a spolužák," řekl vicepremiér o muži, kterého srazil. "Pán odmítl hospitalizaci a je v domácím léčení. Velmi mě to mrzí... Jakmile to půjde, spojím se s ním a budu se snažit celou situaci, pokud to bude možné, napravit," kál se nepozorný řidič.

Roztroušená skleróza prý na nehodu vliv neměla

Policii prý Bělobrádek podal vysvětlení, předjímat závěry vyšetřování nechce. "Zatím je to v podstatě řešeno jako přestupek s tím, že jsem podal vysvětlení přestupku," uvedl. V minulosti prý měl několik drobných srážek, kdy šlo tak zvaně jen o plechy. Nehoda, při které se někdo zranil, to však prý byla Bělobrádkova první. Imunitu při ní nijak neuplatňuje, v tomhle případě prý nemá smysl, protože se případ nijak netýká jeho politického rozhodování.

V souvislosti s Bělobrádkem je přitom známé, že trpí roztroušenou sklerózou. Podepsala se nemoc nějak pod jeho nehodu? "To absolutně vylučuji," uvedl.

Policie: V Náchodě došlo k nehodě, škoda 40 tisíc

K nehodě mělo podle MfD dojít v Náchodě na křižovatce ulic Kladská a Borská. Tam přitom policie skutečně srážku osobního automobilu s motocyklem prošetřovala. Nehodu prý hlásila v 18:20 dopravní policie v Náchodě. "Řidič osobního vozidla přijížděl po vedlejší a nedal přednost motocyklu, jedoucímu po hlavní komunikaci," potvrdil Blesk.cz Jan Čížkovský, mluvčí královéhradecké policie.

"K totožnosti řidiče se nebudu vyjadřovat," odmítl však komentovat situaci kolem Bělobrádka. "Byl vyloučen alkohol u obou účastníků dopravní nehody," upřesnil však Blesku mluvčí s tím, že předběžná škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. "Byly také zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti," dodal Čížkovský. Řidiči za to hrozí ztráta papírů, příp. až rok za mřížemi!

Foto z nehody auta a motocyklu v Náchodě: Řídil vůz Pavel Bělobrádek? Foto z nehody auta a motocyklu v Náchodě: Řídil vůz Pavel Bělobrádek? | Policie ČR

salto ( 13. března 2014 07:52 )

Souhlasím, že vlastní nepozorností lze ledacos přehlédnout, ale užívání antidepresiv tuto možnost mnohonásobně zvyšuje

salto ( 13. března 2014 07:44 )

Mno, kdyby se jednalo o obyvatele Janova, Chánova či podobné lokality, nebyl bych proti

e.44 ( 12. března 2014 22:43 )

Tvoje tvrzení mě docela zaujalo, tak jsem si k tomu něco našla. V informacích pro lékaře se mimo jiné o skupině léků Citalec dozvíš: ......u léků z této skupiny přípravků, je u některých jedinců zvýšené riziko výskytu nežádoucích účinků, jako jsou pokusy o sebevraždu, sebevražedné myšlenky a nepřátelské chování (převážně agresivita, vzdorovité chování a hněv). .......další případné nežádoucí účinky: zvýšené pocení, sucho v ústech, ospalost, nespavost, průjem, nevolnost a malátnost.

lo2f ( 12. března 2014 20:12 )

to bylo pro tonny44:

lo2f ( 12. března 2014 20:12 )

To není pravda. Např. Citalec žádné omezení nevyžaduje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa