Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bělobrádek o milenkách a tajné schůzce s miliardářem Sekyrou: Já nic, já muzikant!

Šéf lidovců Bělobrádek okomentoval tajnou schůzku s developerem Luďkem Sekyrou
Šéf lidovců Bělobrádek okomentoval tajnou schůzku s developerem Luďkem Sekyrou  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Daniel Černovský)
Autor: simao - 
22. ledna 2014
11:06

Schůzka Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL, 37), kandidáta na ministra průmyslu Jana Mládka (ČSSD) a miliardáře a štědrého sponzora lidovců Luďka Sekyry vyvolala spekulace o hrozícím střetu zájmů a vlivu pražského developera na koaliční domluvy. Bělobrádek sice schůzku přiznal, tvrdí však, že o nic nešlo. Stejně jako je to s jeho údajnými dvěma "milenkami".

KDU-ČSL má bohatého sponzora - realitního magnáta Luďka Sekyru, který dal straně na kampaň několik milionů. Bude za to chtít něco na oplátku? I taková otázka se objevila po schůzce v luxusní restauraci v Pařížské restauraci v Praze, které se účastnili šéf lidovců Bělobrádek a kandidát na ministra průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD). Politici prý řešili náměstka na Mládkovo ministerstvo, Sekyra se objevil poblíž. Náhoda?

Bělobrádek o schůzce se Sekyrou a střetu zájmů

Účast miliardáře při vládních vyjednáváních okomentoval Bělobrádek lehce zdráhavě. Sekyru si prý s sebou nepřivedl. „My jsme s panem Mládkem měli schůzku, pak přišel pan Sekyra, se kterým jsem potřeboval prohodit pár slov," popsal nejprve po provalení schůzky Bělobrádek Blesku. Nyní přiznává, že se s Mládkem a Sekyrou pustili do společného hovoru. Byla to však prý jen "společenská debata o politické situaci" a bavili se údajně třeba o tom, "kdy bude jmenována vláda, jak se to celé může vyvinout", uvedl Bělobrádek pro MF Dnes. Sveřepě přitom tvrdí, že stranický sponzor Sekyra do vládních záležitostí nemluvil. 

Přesto Sekyrova účast vyvolala řadu spekulací, zda si miliardář nepřišel prosadit své vlastní zájmy. "Něco takového říkat v době, kdy lidé z Agrofertu byli na kandidátkách, jsou poslanci a budou ministry, tak hovořit o tom, jestli náhodou někde by nemohl jeden sponzor mít možná něco - což já odmítám - tak to je docela legrační," myslí si Bělobrádek a rýpl si do koaličního partnera, Babišova hnutí ANO.

Bělobrádek před cestou k Zemanovi: Mám dvě milenky, ale ...

Spekulace tak Bělobrádka nechávají klidným. Namísto toho dnes vyrazí na Hrad za prezidentem Zemanem, který si ho pozval na 13:30. V pořadí jako druhého z kandidátů na ministra, shodou okolností hned po Andreji Babišovi. Šéf lidovců přitom prozradil, jak vládní námluvy zasáhly do jeho rodinného života a jak zasáhly vztah s jeho manželkou. "Mám dvě milenky, s tím je smířená a ví, že žádné další už mít nebudu. Je to KDU-ČSL a roztroušená skleróza. Jednu opustit mohu, druhou nikoli," dodal Bělobrádek v MfD. Jeho zdravotní stav se však prý navzdory náročnému programu, plném nejrůznějších schůzek a jednání, nehorší.

Kdo je "Bělobrádkův" sponzor Sekyra?

- majitel developerské skupiny Sekyra Group Real Estate N.V. sídlící v Nizozemsku

- spoluvlastník dalších developerských firem působících hlavně v Praze

- do jeho portfolia patří sídlo společnosti T-Mobile, České spořitelny, Nestlé Česko či nový hotel Savoy Špindlerově mlýně spolu s apartmánovým komplexem

- dle dostupných informací je svobodný a bezdětný, baví ho golf, tenis a umění

123automobil ( 23. ledna 2014 08:34 )

123automobil ( 23. ledna 2014 08:34 )

123automobil ( 23. ledna 2014 08:34 )

123automobil ( 23. ledna 2014 08:32 )

123automobil ( 23. ledna 2014 08:31 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa