Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak chce žít šéf Úsvitu? Okamura bude bydlet v rouře!

Autor: Vladimír Barák - 
11. března 2014
05:03

„Dům, jehož sláva se bude hvězd dotýkat!“ Tak takový sen má šéf Úsvitu Tomio Okamura (41). Splní se mu? Má na to slušně našlápnuto! Obydlí, které mu navrhl světoznámý švýcarský architekt Christian Kerez, totiž vypadá opravdu netradičně!

Návrh domu ukázal Okamura Blesku a následně jej na přednášce na Právnické fakultě UK představil přímo jeho architekt. „Jde o dílo, které ještě nikdy nikdo nepostavil. V hlavě jsem ho nosil dlouhých 20 let,“ nechal se slyšet Kerez.

Dům se skládá z několika tubusů různých výšek a průměrů. Celkově má mít 4 podlaží a garáž až pro pět vozů. Střechy tubusů poslouží jako terasy s výhledem do širého okolí. Právě na ten se Okamura těší nejvíc. I když právě »netradičnost« projektu přináší i určitá úskalí.

„Takový dům svět neviděl. Jsem připraven na to, že mi ho budou okukovat nadšenci do architektury. Už jméno architekta znamená, že se výsledná stavba dostane do učebnic,“ pochlubil se Blesku poslanec.

Nic ale není zadarmo. Za dům snů zaplatí asi 20 milionů korun. Spoléhá hlavně na hypotéku. „Teď je mimořádně výhodná,“ vysvětlil Okamura. Jediné, čeho se obává, je, že si možná nového luxusu bude užívat sám. „Devatenáctiletý syn se chce osamostatnit a partnerka má vlastní byt. Ale snad se přestěhuje se mnou,“ věří.

Schváleno za minutu

Tomiu Okamurovi se dům zalíbil na první pohled, a tak ho hned schválil. Stát by měl už na podzim, svěřil se Blesku.

BLESK: Byl to záměr, aby dům vypadal až takto nezvykle?

"Rozhodně. I díky tomu se mi podařilo přemluvit Christiana Kereze, aby byl jeho architektem. Toho zaujal můj pozemek, ale zejména to, že jsem mu nechal úplně volné ruce."

Kdy se začne stavět?

"Letos na podzim. Za rok by už měl stát."

Co sousedi?

"Sousedi ten návrh ještě neviděli, ale znám je a věřím, že proti mému domu nebudou nic mít. Všichni tam mají větší hezké domy. Já jej budu mít jen trochu odlišný." (úsměv)

Stěny budou kulaté. Nepočítáte s obrazy ani poličkami?

"Všechno bude tvořené na zakázku. Obrazy můžeme pověsit tak, že se budou stěn dotýkat jen rámy. I na to jsme samozřejmě mysleli."

Jste s výsledkem spokojen?

"Když jsem to viděl, úplně mi spadla údivem brada. Okamžitě, během minuty, jsem to schválil."

Co na návrh domu říká vaše partnerka Monika? Nevyděsil ji?

"Řekla, že je zvláštní..."

sores ( 11. března 2014 11:12 )

Závistivci český a hlavně sprostý, pochopte že každý má jiný vkus, někdo rád holky jiný zas vdolky, co je na tom tak divného??? Já např.doslova zbožňuji přírodní kámen a keramiku. Kdybych na to měla, tak si nechám postavit dům ve stylu hradu, celý z kamene pouze uvnitř pár stěn hladkých,a uvnitř vše z keramiky, no a co, já bych v tom žila a byla šťastná, jenže je to pouze krásný sen.

zabibol ( 11. března 2014 10:51 )

Japončík skutečně nezapře svoje fanatické předky. Jenomže ti jsou už někde jinde. Kdy to pan Oklammůra pochopí?

mirunkas ( 11. března 2014 10:26 )

Okamura si bere výhodnou hypotéku na 20 miliónů?To je nemá v hotovosti?Až to Monika zjistí,že je takovej chudák,tak se mu na celej kulatej dům vys..e.

defakto ( 11. března 2014 09:12 )

..... Pitomio Okamura si své jméno zaslouží !

kukuku ( 11. března 2014 09:00 )

Když se bude paní Talaš-Okamurová z Napajedel v tomto bytě držet hesla "sedávej panenko v koutě...", tak jim to doma musí klapat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa