Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trafiky pro Zemanovy kámoše: Tým jeho poradců rozšíří exministři Rusnokovy vlády

Jmenování Rusnokovy vlády
Jmenování Rusnokovy vlády  (Autor: Blesk - Martin Hurda)
Autor: ČTK, oj - 
27. února 2014
11:45

Teplá místečka na Hradě získají další kamarádi prezidenta Miloše Zemana. Tým jeho poradců rozšíří bývalí ministři Rusnokovy vlády a lidé spojení z prezidentskou předvolební kampaní.

Zeman už dříve uvedl, že jeho poradcem pro armádu a bezpečnostní otázky se stane exministr obrany z Rusnokovy vlády Vlastimil Picek.

Na Hrad podle MfD míří Jan Kohout (ministr zahraničí v Rusnokově vládě) a Jiří Cienciala (exministr průmyslu). Tiskové oddělení Pražského hradu jména nepopřelo, podrobnosti však zatím nechce uvést s tím, že o týmu se teprve jedná.

Kancelář na Hradě dostane podle deníku také Pavel Galuška, finanční ředitel společnosti Lukoil Aviation Czech, jejímž jednatelem je šéfporadce prezidenta Martin Nejedlý. Galuška pomáhal s účty jak SPOZ, tak s těmi z prezidentské kampaně.

Podle MfD prezidentská kancelář jedná i s dalšími bývalými ministry. Všichni by měli nastoupit jako externí poradci do vznikajícího analytického odboru, který bude připravovat prezidenta na jednání a veřejná vystoupení. Jeho členem by se podle dřívějších informací médií měl stát také bývalý místopředseda SPOZ Radek Augustin, který za Rusnoka vedl úřad vlády.

fairmon.webz.cz ( 9. března 2014 09:09 )

Dobrý den Začínám mit hrůzu z této vlády která ještě nic neudělala a už si chce zvyšovat platy.Normální lidé žijí pod urovní bídy a novodobí zlatokopvé si přidělují trafiky a rozmrazují platy.P prezident se chová také poněkud povýšeně docela se naši sluhové vzdalují od těch kteří je zvolili.Chudý stát chudá vlada až budou vidět výsledky v ekonomice a lidem poroste životní uroveň proč ne.Dopsud se akorát mluví jak to bude justice a policie neudělala nic aby zloděje z ODS a jiných stran dostala před soud ve své podstatě se vůbec nic nezmněnilo.

itartas ( 27. února 2014 20:02 )

Jediný kdo tam za něco stál byl Pecina. Ten odvedl nějakou práci. Ovšem Fischer, ten mi teda šmakuje, stejně tak Balvan a Cienciala....

jaja1212 ( 27. února 2014 13:11 )

Aby prezidentovi nerozfofrovali penize,jsou na to zvyklí.

marie60 ( 27. února 2014 12:36 )

Nj, nebude to jiné. Zas se rozdávají trafiky a budou se rozdávat i takzv. zlaté padáky, jak tomu bylo i v předchozí vládě.Hlavně, aby zalepili tu díru ve státní pokladně, je pořád jak ten cedník.

itartas ( 27. února 2014 12:12 )

Co na to pan Šlachta? Máme se těšit nebo si nechat zajít chuť?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa