Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na Hrad míří další Zemanovec: Augustin povede analytický odbor

Augustin přijal nabídku prezidenta Miloše Zemana vést analytický odbor.
Augustin přijal nabídku prezidenta Miloše Zemana vést analytický odbor.  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK - 
7. února 2014
23:37

Dosavadní šéf úřadu vlády a bývalý místopředseda Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Radek Augustin míří na Pražský hrad. Přijal nabídku prezidenta Miloše Zemana vést analytický odbor.

Napsal to dnes server iDnes, kterému to Augustin potvrdil. Na Hrad z okruhu úřednické vlády Jiřího Rusnoka zamířil také ministr obrany Vlastimil Picek, který dostal post bezpečnostního experta.

„Ano, prezident republiky Miloš Zeman mi dal nabídku vést analytický odbor. Nabídku jsem přijal,“ řekl Mladé frontě Dnes (MfD) Augustin.

Jako šéf úřadu vlády skončil zároveň s odchodem Rusnokova kabinetu a nástupem nynější koaliční vlády ČSSD, lidovců a hnutí ANO. Podle zdrojů MfD doporučil Zemanovi nového zaměstnance expremiér Rusnok.

Zatím není jasné, kdy Augustin nastoupí a v čem přesně bude jeho pracovní náplň spočívat, napsal server. Analytický útvar podle webových stránek Hradu vede Petr Mužák. Na Hradě však dosud nebyl zřízen politický odbor, který za Zemanova předchůdce Václava Klause vedl Ladislav Jakl. Je tedy podle serveru možné, že Augustin převezme pravomoci tohoto odboru.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

itartas ( 8. února 2014 20:31 )

No jo ono zase časem vypluje, že je to Rusnokův příbuzný z pátého kolena. Zeman je do Rusnoka zamilován, tak co by mu nevyhověl. Mně jako občanovi nevyhověl, když jsem ho žádala, že na Hradě, který patří nám všem nějakou unijní vlajku nechci vidět, že si to nepřeji.

zadnice ( 8. února 2014 10:42 )

...v čem přesně bude jeho pracovní náplň spočívat??? No hlavně brát prachy daňových poplatníků a pochlebovat "nejvyššímu"!!! Jinak toho mo umět nemusí, plně to stačí.

dzery ( 8. února 2014 10:41 )

Nejseš sám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa