Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sobotka není sám, kdo si přilepšuje z náhrad: Kolik nadlidi berou a na co?

Autor: Eva Pospíšilová - 
29. ledna 2014
06:17

Základní plat poslance? Bezmála šedesát tisíc korun. Základní instinkt některých zákonodárců? Podojit Sněmovnu na náhradách o další sta tisíce korun ročně.

Poslanecká sněmovna je k českým zákonodárcům velkorysá. Paušálně jim zaplatí, na co mají podle zákona nárok. Nikdo nezjišťuje, jestli peníze na daný účel skutečně využijí.

Malá domů

Z minulosti byly třeba zaznamenány případy, kdy si poslanci vylepšovali rodinné rozpočty tím, že ve svých kancelářích zaměstnávali rodinné příslušníky.

Strany pak zase na dolní komoře vydělávaly tak, že svým poslancům přidělily kanceláře ve stranických sídlech. A korunky se do stranických kas jen hrnuly.

Deník Blesk již upozornil na to, že Bohuslav Sobotka (42) používá fiktivní trvalé bydliště na druhé straně republiky a paušální náhrada na dopravu, která se nemusí nikam vykazovat, je doma.

Nikdo neřeší, že Sobotku, který bydlí v Praze, ale k trvalému pobytu je hlášen ve Slavkově u Brna, vozí navíc stranická limuzína. Ani to, že v jeho poslanecké kanceláři ve Vyškově, na kterou by mohl náhradu v klidu čerpat, ho viděli naposled před Vánoci.

Je jich víc

Sobotka si ročně na paušální náhradě na dopravu přišel na 310 tisíc korun. Rozhodně není sám, náhrady vylepšují rozpočet i mnohým zákonodárcům.

Kdo kolik pobere? Kdo kolik pobere? | archiv Blesku

Jaké další příspěvky mohou poslanci pobírat? Jaké další příspěvky mohou poslanci pobírat? | archiv Blesku

Jaké další výhody mají poslanci? Jaké další výhody mají poslanci? | archiv Blesku

 

sores ( 29. ledna 2014 13:11 )

 Chytří berou a hloupí čumí jak umí, na víc se nezmůžou jen si zanadávat, a ti chytří si to uvědomují proto berou!Jak jednoduché,že.

jirka2 ( 29. ledna 2014 12:41 )

Však je. Přečtěte si něco o problematice zastřených právních úkonů v daňovém řízení.

hejhej ( 29. ledna 2014 11:40 )

eda22 ( 29. ledna 2014 11:35 )

Klid, tady na diskusi bude daňových poplatníků pomálu.

jete ( 29. ledna 2014 11:31 )

...no a důchodci,kteří si přerušili na jeden den práci,mají polízanici.Prý je to podvodné jednání.... a okrádání státu.Bože,bože....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa