Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sobotkova bezva finta: Bohatne z cesťáků! Měl přitom stranickou limuzínu

Autor: Eva Pospíšilová, Ondřej Požár - 
25. ledna 2014
05:00

Premiér znamená první. Zdá se, že Bohuslav Sobotka (42) je zatím první jen v dojení státu. I když ho vozila limuzína ČSSD, nechával si od Sněmovny vyplácet cesťáky!

Novopečený premiér sice žije v luxusním pražském bytě, fiktivní trvalý pobyt má ale stále na Moravě. I proto ostatně od Sněmovny dostává ročně zhruba 310 tisíc korun, které prý na cestách mezi domovem a prací projezdí.

Limuzína ČSSD k dispozici

Jenže to má jeden háček. Jakožto šéfa sociální demokracie už Sobotku několik let po republice vozí stranická limuzína.

„Pokud člověk od strany dostane auto, pak je to s řidičem a samozřejmě i s proplacením veškerých záležitostí, tedy i pohonnými hmotami,“ řekl Blesku člověk z ČSSD, který si však z pochopitelných důvodů nepřál být jmenován.

Za co tedy předseda ČSSD bere peníze, které mu vyplácí Sněmovna? Na to Sobotka Blesku do uzávěrky tohoto vydání neodpověděl. A reakce nepřišla ani ze stranické centrály.

Bezva finta

Novopečený premiér si bydlení v Praze pořídil v roce 2008. Adresu trvalého pobytu si i přesto ponechal ve Slavkově u Brna. „Výše náhrady na dopravu se odvíjí buď od místa trvalého pobytu, nebo od místa, kde má poslanec poslaneckou kancelář. Já ji mám ve Vyškově, tedy v kraji, za který jsem byl zvolen. Pokud bych tedy neměl trvalý pobyt ve Slavkově a měl trvalý pobyt v Praze, vypočítávala by se náhrada podle vzdálenosti Praha–Vyškov a její výše by se tedy nijak nezměnila,“ ospravedlňoval ještě ve čtvrtek výplatu cestovného Blesku premiér. Škoda že přitom zapomněl na stranickou limuzínu, která mu je k dispozici.

Od doby, co si v roce 2008 Sobotka pořídil bydlení v Praze, získal na cestovném zhruba 1,5 milionu.

ostrovan ( 14. května 2017 11:55 )

Taky si myslím, že Babiš jim tyto výhody ceně a toho se bojí ( cestovné,atd.)

ostrovan ( 14. května 2017 10:47 )

I Babiš?

ostrovan ( 14. května 2017 10:44 )

Pan Sobotka je kromě toho ,že zneužívá dotace je daňově negramotný jako Vela většina osob v tomto státě.A dokonce takový člověk byl ministrem financí. Asi měl na to lidí. Nerozumí dluhopisů k a druhého osočuje. Negramotnost daňová je velký problém,nečekala jsem,že je i skoro u vsechv ČSSD.

e.44 ( 28. ledna 2014 11:34 )

swině

e.44 ( 28. ledna 2014 11:34 )

***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa