Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zemanův kancléř: Svlékám se donaha! Kvůli milence? Kvůli prověrce!

Kancléř Vratisslav Mynář, který v současné době randí s moderátorkou Noskovou, se "svlékl donaha": Kvůli bezpečnostní prověrce
Kancléř Vratisslav Mynář, který v současné době randí s moderátorkou Noskovou, se "svlékl donaha": Kvůli bezpečnostní prověrce  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
19. prosince 2013
10:32

Šéf prezidentovy kanceláře Vratislav Mynář dnes oznámil, že se vysvlékl donaha. Nemluvil však o intimních chvílích se svou pohlednou milenkou z obrazovky ČT Alexandrou Noskovou, ale o bezpečnostní prověrce, o kterou (konečně) požádal. A s chutí přitom zaútočil na novináře, kteří si dovolili upozornit na to, že ji Zemanův nejdůležitější pracovník nemá...

Vratislav Mynář se účastní řady jednání, jenže kvůli chybějící bezpečnostní prověrce na stupni přísně tajné by se k němu řada informací vůbec neměla donést. Podle ČSSD je Mynář dokonce bezpečnostním rizikem. To však Zemanův kancléř odmítá. "Určitě je lepší, když tu prověrku mám, ale profesně se nezmění vůbec nic," tvrdí Mynář.

Dokumenty v rukou NBÚ, Mynář v rukou milenky

Prezident Miloš Zeman se přitom nechal slyšet, že by si Mynář měl prověrku zařídit. Jinak může dostat padáka. Mynář však situaci neviděl tak dramaticky. "Pan prezident byl, je a bude o všech krocích informován," tvrdil dnes kancléř na tiskové konferenci. "Byl jsem to já, kdo už v létě avizoval, že o prověrku požádám," dodal.

Mynář tak prý nyní udělal - o prověrku požádal ve středu. Jako důkaz si před novináře, na které zaútočil kvůli údajnému zveličování jeho problému, přinesl 500 dokumentů. Ty prý úřadům poskytl, aby mohl být "svlečen donaha". "Pro mě tím, že jsem předal veškeré dokumenty, tak je to zcela v rukou NBÚ," dodal Mynář, který se poslední dobou sám nachází v rukou své nové milenky - moderátorky České televize Alexandry Noskové, se kterou vyrazil i na dovolenou do slunné Dubaje.

Video  Hradní kancléř zažádal o bezpečnostní prověrku  - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Nejasnosti i kolem Forejta: Jak to má se vzděláním?

Spekulovalo se přitom, že v případě, že Mynář prověrku neobdrží, nahradí ho v roli kancléře šéf hradního protokolu Jindřich Forejt. U toho však také panují nejasnosti - tentokrát kolem vysokoškolského vzdělání. Lidové noviny totiž pochybují o tom, zda akademické vzdělání vůbec má. A Hrad mlčí. "osoba tohoto jména a tohoto data narození studovala na Právnické fakultě UK, nicméně neabsolvovala," řekl MF Dnes tiskový mluvčí univerzity Václav Hájek. Podle Zemanova mluvčího Ovčáčka však Forejt dostudoval na univerzitě v Mnichově. Kancléř Mynář při své obhajobě k Forejtovi poznamenal, že o žádném takovém problému neví.

frantaklika ( 23. ledna 2015 13:50 )

no ale za ty prachy co ho to bude stát, mohl mít 30 ukrajinek na full time

itartas ( 20. prosince 2013 08:51 )

Jaký prezident takový kancléř!

defakto ( 19. prosince 2013 17:13 )

....Mynáři , raději se nesvlékej , my na to nemáme žaludek !

moiaza ( 19. prosince 2013 17:08 )

Nevybočuje z řady. Dostat se do politiky, nahrabat chechtáky, najít si milenku, rozvést se. Nebo mít manželky dvě./Rath/ To je u naších politiku skoro povinnost.

anka ( 19. prosince 2013 14:19 )

hm...kolik Mynarovi zustalo ze prsty, kdyz se Slofem a kamarady vybrali ocelarske hute na Ostravsku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa