Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečas: Babiš nemá být ukřivděný! Čunek chce Babiše uchránit před sebou samým

Andrej Babiš opět pod palbou: Vyjádřili se k němu lidovec Čunek i expremiér Nečas
Andrej Babiš opět pod palbou: Vyjádřili se k němu lidovec Čunek i expremiér Nečas  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
19. prosince 2013
09:11

O Andreji Babišovi se opět mluví - a to nejen kvůli sporům rodící se vládní koalice o ministerstvo zemědělství. Své si řekl i expremiér Petr Nečas, který tak zareagoval se zpožděním na Babišovu dřívější kritiku. Obává se u Babiše střetu zájmů. Lidovec Čunek pak přichází s návrhem, jak šéfa ANO ochránit před sebou samým.

Expremiéra Nečase zkritizoval Andrej Babiš v Blesku kvůli tomu, co se z něj v politice stalo. "Petr Nečas šel do politiky jako slušný člověk a stal se z něj typický politik, který tam sedí dvacet let a je úplně odtržený od reality. Doplatil na svoji měkkost a na to, že pustil ministerstvo financí. Já bych na jeho místě Kalouskovi ministerstvo financí nedal," tvrdil Babiš.

Petr Nečas, který se ocitl mimo vrcholnou politiku, pracuje jako analytik a konzultant a žije v ústraní s manželkou Janou (dříve Nagyovou), se však brání. "Náš vztah s Miroslavem Kalouskem byl démonizován. Jako premiér a ministr financí jsme postupovali ve shodě. Já si dodnes stojím za rozpočtovou politikou naší vlády, byla v zásadě jediná možná," řekl Nečas v rozhovoru pro předvánoční dvojčíslo časopisu Reflex. V době, kdy obsazení ministerstev je opět aktuální otázkou. Vládní koalice válčí o jednotlivé resorty. Především o ministerstvo zemědělství.

O samotném šéfovi ANO Babišovi pak Nečas říká: "Jaký bude jako politik, ukáže teprve čas. Co ale vidíme jako velké téma pro veřejnou diskuzi, která se bohužel neodehrává: zda není nebezpečí v propojení podnikatelské, politické a mediální moci," upozorňuje Nečas. "To je legitimní diskuze, u níž se nemůže ukřivděně tvářit ani pan Babiš," dodává.

Na něco podobného přitom během současného handrkování ČSSD, ANO a KDU-ČSL upozornil i lidovecký senátor Jiří Čunek. "My chceme Andreje Babiše ochránit před ním samým," tvrdí Čunek v rozhovoru pro Právo, když mluví právě o obsazení postu ministra zemědělství. O něj mají zájem lidovci, ale také sociální demokracie, kterou Babišovo ANO podporuje. A hrozí, že se koalice kvůli tomu nakonec vůbec nedomluví! Čunek však upozorňuje na vazby Babiše na velké zemědělské firmy a na mysli má především Agrofert. KDU-ČSL by prý mohlo podle Čunka zachovat určitou rovnováhu, aby nedošlo ke střetávání zájmů, o kterém mluví Nečas.

liborzila ( 9. prosince 2014 01:53 )

Nečas ať drží rypák ! SSM a jeho kobyla o tom by měl přemýšlet kreténnnn

abyss ( 19. prosince 2013 19:42 )

Problémy s chápáním? Nebo neochota vidět pravdu? Konec konců, kdo chce ten to vidí a ostatní ať si zůstanou v pohodlné nevědomosti. Jejich věc.

namoroman ( 19. prosince 2013 19:25 )

Nesmysly.-..

defakto ( 19. prosince 2013 17:26 )

Čunku , ty staré prase , modli se raději za své vlastní hříchy !

abyss ( 19. prosince 2013 16:56 )

Nebyl ale byl by rád a někteří by ho tam rádi viděli. Navíc to nekastuji striktně podle funkce, jen vybírám ke srovnání mezi politiky na vyšších postech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa