Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babišův poslanec může být stíhán: Sněmovna vydala prvního ze svých řad!

Poslanci dnes vydali Babišova muže Schwarze k trestnímu stíhání
Poslanci dnes vydali Babišova muže Schwarze k trestnímu stíhání  (Autor: ČTK, Blesk - Martin Pekárek)
Autor: simao, ČTK - 
19. prosince 2013
09:34

Poslanci nedávno sestavené Sněmovny mají za sebou společnou premiéru - odhlasovali vydání prvního ze svých řad k trestnímu stíhání. Jde o Bronislava Schwarze z Babišova hnutí ANO. Šéf mosteckých strážníků, který po zvolení do Sněmovny dostal imunity, čelí podezření ze zneužití pravomoci a omezování osobní i domovní svobody.

Poslanci vydáním Schwarze vyslyšeli doporučení mandátového a imunitního, který člena ANO doporučil vydat 16. prosince. 137 hlasy toto rozhodnutí dnes ve Sněmovně podpořili.

Schwarz byl obžalován kvůli tomu, že v lednu roku 2006 jako vedoucí obvodního policejního oddělení v Mostě vnikl do bytu, kde policie posléze objevila přístroj na výrobu drog. Údajně nechal přítomné spoutat a bez povolení byt prohledal.

Bronislav Schwarz ve Sněmovně během hlasování o vydání k trestnímu stíhání Bronislav Schwarz ve Sněmovně během hlasování o vydání k trestnímu stíhání | ČTK

Schwarz trvá na tom, že postupoval podle zákona a správně. "Vždycky bych to udělal, dneska i zítra, protože jsem udělal dobrou věc a věc podle zákona. Já mám svědomí čisté," hájí se Schwarz. Totéž prý sdělil členům výboru, který doporučil jeho vydání.

Okresní soud v Mostě přitom Schwarze už jednou obžaloby zprostil. Odvolací soud ale rozsudek zrušil a vrátil kauzu k dalšímu projednání. Schwarz přitom uvedl, že by mu vydání nevadilo. Naopak mu vadí, že se případ táhne, protože prý nebyli k sehnání svědci z řad toxikomanů.

carr ( 19. prosince 2013 11:21 )

Přátelé, díky za takové lidi, jako je bývalý strážník Schvarz. Pořádky v tomto mnohdy bordelu nedělají ti spravedliví, zalezlí v kancelářích, ale právě ti, kteří jsou později postaveni na pranýř. Když zadrželi Krejčíře v JAR, všechny ty u nás zatraceně propletené odůvodnění s milionem paragrafů, byly shrnuty do věty, že "je to v zájmu jihoafrického lidu". Ten neskutečný bordel, kdy zákon je tak složitý, že obyčejného člověka v něm utopí každý trochu přemýšlivý právník, je výsledek 20-letého vládnutí bývalých poslanců, kteří práci poslance vzali jako výměnný obchod.

macay ( 19. prosince 2013 10:13 )

Vánoce s politiky www.youtube.com/watch?v=XL9dQL5ymRI

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa