Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Takhle nás vnímají ve světě: Česko ovládne Babisconi!

Zahraniční média přirovnávají Babiše k Berlusconimu
Zahraniční média přirovnávají Babiše k Berlusconimu  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš, ČTK - 
12. prosince 2013
13:13

Babiš je stejný jako Berlusconi! To si myslí většina zahraničních médií. Aby ne, oba jsou druhými nejbohatšími muži své země a oba jsou často obviňováni z populismu a ovlivňování médií.

Podle francouzského listu Le Monde nebyly politické strany a politici v ČR nikdy tak nepopulární. A právě hlasy rozzlobených obyvatel sbírá nová protestní strana, v jejímž čele stojí miliardář Andrej Babiš.

Ten je podle zahraničních médií zcela nevyzpytatelný, ale má velkou šanci na úspěch. "Frustrováni politickým děním mají Češi zálibu v tom, že svůj hlas věnují zvláštním outsiderům," píše německý Der Spiegel, který přeci jen našel jeden rozdíl mezi oběma muži. Český Berlusconi nemá narozdíl od  italského originálu zálibu v nezletilých dívkách.

Úsvit a komunisti

 

Krom Babiše zaujalo zahraniční média také hnutí Úsvit Tomia Okamury. To chce podle Le Monde "skončit s bordelem a korupcí" a "poslat Romy zpět do Indie".

 

Nejsilnější stranou je podle mínění světových médií jednoznačně ČSSD, která ale "flirtuje s komunisty". Možná oranžovo-rudá koalice je zdrojem napětí, dodává s tím, že její kritici hovoří o "nebezpečném signálu" a "odklonu doleva".

 

uzjsemtudlouho ( 12. prosince 2013 21:42 )

Katastrofa na entou ten současný stav

dzery ( 12. prosince 2013 14:54 )

Vždyť jsou ve všech parlamentních stranách.

dzery ( 12. prosince 2013 14:50 )

A ještě pod vedením s.Zemana.

andreslawicky ( 12. prosince 2013 14:05 )

Jasně za vlády Dluhoše už bude jen pohoda už sdělil světu kde vezme peníze zvedne daně a bude čekat že si z toho podnikatelé sednou na zadek .Tahle vláda slepená jedním agentem Stb. a pito.mcem co nikdy v životě nepracoval vydrží tak maximálně do jara ,hlavně že si budou rozumět jeden super podnikatel-zloděj dotací z EU-Babiš a druhý lokaj co má ruce jako tuleň Dluhoš

andreslawicky ( 12. prosince 2013 14:02 )

Nový název místo ČR bude po sestavení vlády lokajem Sobotkou AGROFERT-CZ

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa