Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velké přiznaní miliardáře: Co všechno Babiš vlastní?

Autor: ljš, ČTK - 
3. prosince 2013
05:00

Je druhým nejbohatším mužem Česka a jeho strana razí heslo "nekrást a nelhat". A tak jde šéf hnutí ANO Andrej Babiš příkladem a společně se svými spolustraníky, kteří se dostali do Poslanecké sněmovny, zveřejnil, co všechno vlastní.

Poslanci zvolení za hnutí ANO zveřejnili na webových stránkách hnutí svá majetková přiznání, některé údaje v nich ale neuvádí. Podle mluvčí ANO Radky Burketové se poslanci dohodli, že například údaje o výši hypoték či cenných papírech veřejně uvádět nebudou. Kompletní dokumenty předali do advokátní úschovy.

Předseda hnutí a miliardář Andrej Babiš v dokumentu uvádí, že kromě stoprocentního vlastnictví firem skupiny Agrofert a firem SynBiol a Kostelecké maso uzeniny vlastní rodinný dům v Průhonicích, byt v pražské Bubenči a pozemky v celkem 12 katastrech.

Do jeho majetku patří také další dva rodinné domy na Slovensku, a to v Liptovské Lúžné a Borince. Ve své rodné zemi vlastní také chatu v obci Jarabá, zahrady a ornou půdu.

Na rozdíl od svých kolegů neuvádí miliardář v přiznání žádná auta. Movitý majetek specifikuje pouze slovy: "Vnitřní vybavení objektů ve vlastnictví, tj. rodinných domů, chalupy a bytu".

Prohláčení o majetku dodali všichni poslanci ANO, neuvádějí v něm ale například informace o tom, jak velké splácejí úvěry. "Tyto informace jsou uvedeny v příloze, která byla předána do advokátní kanceláře pro případ, že by v budoucnu bylo potřeba se do dokumentu podívat. Pro některé poslance jsou například údaje o stavu na účtu citlivou záležitostí, proto se dohodli na tom, že konkrétní částky nebudou uvádět," řekla mluvčí ANO Radka Burketová.

strnad86 ( 4. prosince 2013 10:18 )

Čau, už máte vyřešený vánoční dárky? Nakupte si je přes portál www.AkceZ.cz a my Vám vrátíme peníze z každého nákupu. To samé jako 1. v ČR u pojištění, spoření, či hypoték. Stačí se zdarma a bez závazků zaregistrovat.

maxipesfik ( 3. prosince 2013 16:05 )

zaviracispendlik ( 3. prosince 2013 12:26 )

petkule ( 3. prosince 2013 10:50 )

Vlastní celou ČR kromě tohohle : http://www.andrejbabis.cz/

mememumu ( 3. prosince 2013 10:21 )

Jasně. Když je někdo tupý mamlas jako ty, tak mu holt nezbývá, než krást ostatním. Vlastní prací se totiž nikdy k ničemu nedopracuješ.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa