Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš kupuje Rádio Impuls: Zasáhne antimonopolní úřad?

Andrej Babiš se chystá koupit Rádio Impuls
Andrej Babiš se chystá koupit Rádio Impuls  (Autor: Foto Blesk - Karel Kopáč, Ladislav Křivan)
Autor: ljš, ČTK - 
25. listopadu 2013
19:11

Poslanec a možná člen budoucí vlády Andrej Babiš rozšiřuje své mediální impérium. Jeho firma Agrofert totiž kupuje nejposlouchanější rádio v zemi, oblíbený Impuls. Šéf hnutí Ano má ale už pod palcem dvoje české noviny, a tak musí koupi nejprve schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Skupina Agrofert miliardáře Andreje Babiše koupí společnost Londa, která provozuje mimo jiné Rádio Impuls, nejposlouchanější rozhlasovou stanici v ČR. Společnosti dnes uzavřely smlouvu o smlouvě budoucí, obchod musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Obě strany se rozhodly podrobnosti o transakci nezveřejňovat.

"Koupě společnosti Londa představuje rozšíření naší mediální působnosti do oblasti rozhlasového vysílání, což, jak věříme, dále posílí atraktivitu naší mediální divize pro obchodní partnery a podpoří její další rozvoj," uvedl člen představenstva Agrofertu Libor Němeček. Rádio Impuls bylo podle něj vzhledem ke svému zaměření, tržnímu postavení a profesionalitě týmu nejlepším možným akvizičním cílem.

Kromě Impulsu provozuje Londa také pražskou rozhlasovou stanici RockZone 105,9. "Doufám, že začlenění našich rádií do velké mediální skupiny bude pro Rádio Impuls a i Radio RockZone 105,9 impulsem pro jejich další rozvoj," sdělil Rainer Poelmann, jednatel německé společnosti Eurocast GmbH Radio Venture & Management, která je majoritním vlastníkem Londy.

Babiš do médií vstoupil loni založením bezplatného týdeníku 5plus2. Letos koupil vydavatele Mafra, pod kterého spadají i Mladá fronta Dnes a Lidové noviny a také internetové portály iDnes.cz a Lidovky.cz.

japos22 ( 26. listopadu 2013 18:53 )

Češi jsou opravdu blbí, zjišťuji to i u známých, u kterých bych to nečekal

japos22 ( 26. listopadu 2013 18:50 )

pepazdp ( 26. listopadu 2013 02:51 )

A na cos skočila ty? Na to že druhý nejbohatší Čech je jenom návnada? Na to že Babiš je jenom ukecánek? Jo, kecá. Ale aby zblbnul lidi. Aby si mysleli že není proč se ho bát. Jenže ono je. On je to cílevědomej gauner co jde bezohledně za SVEJMA cílema. To on bude řídit k prospěchu SVÉMU všechny ty neznámé osobnosti z Ano na všech postech kam se dostanou.

petkule ( 25. listopadu 2013 23:51 )

kupoval a kupoval a kupoval a kupoval a kupoval... až byl koupen www.andrejbabis.cz

kung-fu-jane ( 25. listopadu 2013 22:51 )

Naprosto souhlasím s výrokem, že Češi jsou na prvním místě ve "skoku na špek". Kdy už konečně ta naše vesmírně nekonečná naivita skončí? Jak může někdo volit "osobnost", která je vlastně jenom nastražená návnada. Místo ukecaného Babiše půjdou "jeho barvách" do vlády absolutně neznámé osobnosti... Až jde z toho strach....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa