Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sobotka a Babiš se tahají o ministerstvo vnitra: ANO chce šéfa Transparency International

Babiš by rád jako šéfa vnitra viděl Ondráčku. O post stojí i ČSSD v čele s Bohuslavem Sobotkou
Babiš by rád jako šéfa vnitra viděl Ondráčku. O post stojí i ČSSD v čele s Bohuslavem Sobotkou  (Autor: ČTK, archiv Blesku)
Autor: ČTK, lm - 
24. listopadu 2013
12:33

Koaliční vyjednávání mezi ČSSD a hnutí ANO narazilo na další rozkol. Obě strany mají vážný zájem obsadit ministerstvo vnitra. Babiš by rád na postu šéfa vnitra viděl ředitele Transparency International Davida Ondráčka. Vzdá se Bohuslav Sobotka významného ministerstva ve prospěch koalice?

O post ministra vnitra v budoucí vládě stojí ČSSD i hnutí ANO, předseda ANO Andrej Babiš by na této pozici rád viděl ředitele neziskové organizace Transparency International (TI) Davida Ondráčku. Na dotaz ČTK Ondráčka sdělil, že je připraven se ministrem stát, pokud se na jeho nominaci shodnou všechny tři potenciální koaliční strany. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v televizi Prima o konkrétním kandidátovi své strany nehovořil.

Babiš uvedl, že Ondráčka by podle jeho názoru byl dobrým ministrem. "Konzultovali jsme to," zmínil Babiš. "Mluvili jsme spolu o té variantě," potvrdil Ondráčka. "Jsem připraven do toho jít s cílem prosadit to, o co se tady snažím roky. Podmínkou je, aby se na mé nominaci shodly všechny koaliční strany," uvedl Ondráčka. TI mapuje stav korupce v ČR a svou činností se aktivně snaží přispívat k jejímu omezování.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zabibol ( 25. listopadu 2013 09:20 )

zabibol ( 25. listopadu 2013 09:19 )

Třeba je to Klement Gottwald. Ten vlastně umřel na syfilis. Nemoc komunistických darebáků.

zabibol ( 25. listopadu 2013 09:17 )

zabibol ( 25. listopadu 2013 09:17 )

zabibol ( 25. listopadu 2013 08:47 )

Sockokomunistické kolaborantské trosky musely obehnat republiku ostnatým drátem a střílet lidi, kteří chtěli emigrovat z komunistického pekla . K tomu měli v zádech statného sovětského okupanta . Zlikvidovali veškerý průmysl,zemědělství a okupantům darovali uran za stovky miliard, který museli dolovat vězni v komunistických koncentračních táborech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa